spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăSportFC Botoșani, hotărâtă să evite retrogradarea în pofida unui start slab de...

FC Botoșani, hotărâtă să evite retrogradarea în pofida unui start slab de sezon

FC Botoșani are un start mult sub așteptări în acest sezon de Superliga. Este singura echipă care nu a obținut nicio victorie, iar în acest moment ocupă ultimul loc în clasament, după disputarea a 12 etape. Nu este nici pe departe startul de sezon pe care fanii îl anticipau, însă antrenorul Dan Alexa nu cedează și vrea să scape echipa de la retrogradare.

În anii precedenți, FC Botoșani a fost implicată în lupta pentru calificarea în play-off, dar în acest sezon situația s-a schimbat. Trendul descendent a început în urmă cu un an, iar în prezent FC Botoșani este ultima în clasamentul Superligii.

Dintre toate echipele din campionat, FC Botoșani e singura care nu a câștigat niciun meci în acest sezon. Are 6 înfrângeri și 6 rezultate de egalitate. Chiar și partidele mai bune, cum a fost cea din meciul contra celor de la FCSB, s-au transformat în eșecuri.

Din acest motiv, și antrenorul Dan Alexa a afirmat că jocul bun făcut de băieții săi nu îl „încălzește” prea tare, din moment ce FC Botoșani are nevoie disperată de puncte în acest moment.

„Cel puțin o repriză a doua bună spre foarte bună. E greu să obții ceva împotriva Stelei (n.red. FCSB) dacă nu dai gol, asta e prima condiție. Am ratat niște situații, am întârziat ultima execuție. E foarte greu să obții ceva. FCSB are jucători de mare calitate, și aici îi evidențiez pe Coman și Olaru, care au făcut diferența pe faza ofensivă. A fost un joc bun al nostru, am dominat în multe momente, dar sunt supărat, o înfrângere este o înfrângere. Nu mă încălzește cu absolut nimic faptul că am jucat bine, că Steaua a tras de timp. Echipa asta are nevoie de puncte. Din păcate, am luat gol la o fază fixă. Sunt supărat, puteam mai mult, puteam să dăm cel puțin un gol”, a spus Dan Alexa pentru Digi Sport după eșecul contra FCSB.

Fără niciun dubiu, obiectivul din acest sezon este salvarea de la retrogradare. Dar lucrurile nu vor fi simple, din moment ce echipa este văzută de agențiile de pariuri sportive cu șanse mari să retrogradeze în acest sezon. Are șanse mai mari, în opinia bookmakerilor, decât Dinamo, Poli Iași, UTA Arad și Oțelul Galați, în această ordine. Totuși, în acest sezon au fost și momente bune, pe care FC Botoșani speră să-și construiască salvarea de la retrogradare.

Valeriu Iftime îl avertizează pe Dan Alexa

Întrebat dacă se gândește să îl schimbe pe Dan Alexa, acționarul Valeriu Iftime a afirmat că momentan nu se pune problema, dar că postul său depinde strict de rezultatele pe care le va avea.

”Alexa? Am rămas surprins de el ca om și ca antrenor, dar trebuie să văd și rezultatele. Eu cred că poate, că am ales bine, dar totul depinde de rezultate până la urmă, asta e viața antrenorilor. Nu găsesc o listă a antrenorilor cu licență Pro care să fie promovată, la care să am acces mereu, să văd care e pregătirea, mereu se duce vorba din gură în gură prin impresari”, a spus Valeriu Iftime pentru Playsport.

Dan Alexa are în total 6 meciuri pe banca formației FC Botoșani, în care a obținut 3 remize și a pierdut alte 3 partide.

Programul este complicat pentru FC Botoșani

FC Botoșani are nevoie disperată de puncte, însă programul din următoarele partide este complicat. Următorul meci îl va disputa pe 23 octombrie, de la ora 18:00, pe terenul lui Sepsi OSK. Împotriva lui Sepsi au ieșit întotdeauna meciuri spectaculoase și imprevizibile, însă și formația din Sfântu Gheorghe are nevoie mare de puncte, după ce a dezamăgit crunt în ultima perioadă și se îndepărtează de îndeplinirea obiectivului.

Apoi, pe 30 octombrie de la ora 17:30, la FC Botoșani va veni Universitatea Cluj. O formație experimentată, cu jucători cu ștate vechi pe prima scenă a fotbalului românesc, care a demonstrat că poate evolua de la egal la egal cu orice adversar. De fapt, U Cluj a obținut rezultate pozitive în meciurile cu FCSB și Universitatea Craiova.

Pe 1 noiembrie este programată deplasarea din Cupa României, de la Alexandria, pentru ca pe 5 noiembrie să aibă loc un nou meci în deplasare, pe terenul campioanei Farul Constanța.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14 ° C
14.6 °
13.8 °
54 %
2.2kmh
85 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...