miercuri, mai 15, 2024
AcasăSportSimona Radiș, aur și bronz la Europenele de canotaj din Ungaria (FOTO)

Simona Radiș, aur și bronz la Europenele de canotaj din Ungaria (FOTO)

Botoșăneanca Simona Radiș și-a îmbogățit palmaresul cu încă două medalii, dintre care una de aur și una de bronz, la Campionatul European de la Szeged din Ungaria.

În „proba regină” a canotajului, 8+1, Simona Radiș a cucerit aurul alături de Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu și Victoria-Ştefania Petreanu. Echipajul nostru, care a fost pe locul secund la 500 şi 1.000 de metri, a preluat apoi conducerea şi s-a impus în stil de mare echipă cu timpul de 06 min 32 sec 00/100, în faţa echipajelor din Marea Britanie (06:35.16) şi Italia (06:37.41).

„Este o experiență care ne dă putere”

Cea de-a doua medalie a botoșănencei la această ediție a Campionatului European de la Szeged (Ungaria) a fost cea de bronz obținută alături de Ancuţa Bodnar la „dublu vâsle feminin”.

„A fost o zi plină de emoții, o zi grea, cu două finale foarte grele, cea de la dublu, urmată de cea în barca de 8 plus1. Dar a fost o zi cu experiențe noi, din care am învățat și cu siguranță știm ce avem de făcut pe viitor. Ambele rezultate sunt la fel de importante. Privind din exterior, mulți ar spune că acest loc trei în barca de dublu este poate un eșec. Dimpotrivă, noi nu-l considerăm astfel.

Cred că am luptat amândouă atât cât am putut în această zi și am câștigat această medalie. Este o medalie câștigată, se va alătura celorlalte și probabil va fi situată printre cele mai importante, fiindcă au fost un concurs și o cursă din care noi am învățat foarte multe lucruri. Este o experiență care ne dă putere și ne motivează ca pe viitor să mai corectăm acolo unde s-au făcut greșeli și să îmbunătățim, fiindcă avem de unde. Cu siguranță, nu a fost valoarea noastră reală. Cu siguranță, nu suntem noi în cea mai bună etapa a noastră, dar trebuie să ținem cont că obiectivul final rămâne competiția supremă, Jocurile Olimpice, și acolo noi vom fi în cea mai bună formă”, a declarat Simona Radiș.

Bronz european și pentru botoșăneanul Mugurel Semciuc

Și canotorul botoșănean Mugurel Semciuc și-a trecut în palmares la Europenele de la Szeged. Este vorba de medalia de bronz în proba de 8+1 masculin, echipajul fiind format din Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu.

De evidențiat ar fi că România a încheiat pe locul secund în clasamentul final, cu opt medalii, patru de aur, două de argint şi două de bronz, fiind devansată de Marea Britanie (8-1-1), dar terminând înaintea Italiei (2-3-3), a Norvegiei (2-0-1) și a Germaniei (2-5-1) .

De menționat ar fi că România a calificat 12 echipaje în finalele pentru medalii din cele 13 pe care le-a deplasare a Szeged.

La ediţia 2023 a Campionatelor Europene, desfăşurată la Bled (Slovenia), România a câştigat şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de argint.

Medalii România la CE de canotaj de la Szeged (Ungaria)

-medalii de aur:          

8+1 feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu);

dublu vâsle, categorie uşoară (Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc);

dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel;

dublu vâsle masculin: Andrei-Sebastian Cornea şi Marian Enache

-medalii de argint:

patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş);

dublu rame masculin: Florin Arteni şi Florin Lehaci

-medalii de bronz:

8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu)

dublu vâsle: Ancuța Bodnar și Simona Radiș

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.6 ° C
6.6 °
4.9 °
84 %
2.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
17 °
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot ăsta rămâne cel mai bun sistem antifurt la români. Mai ales că e și ieftin.

EDITORIAL

O vorbă înțeleaptă, larg răspândită, spune că gusturile nu se discută. Sunt întru totul de acord că deosebirile structurale care există între oameni afectează...

EPIGRAMA ZILEI

Au plecat toți în vacanță Chiar de nu și-au fixat ruta, Au lăsat în schimb, în clanță, Un bilet : NEAM DUS CU PLUTA !   Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...