spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăRețeta ZileiTartă provence

Tartă provence

Ingrediente: 250 g făină, 5 ouă, 1 vârf cuţit de sare, 125 g unt, 1-2 linguri apă rece, 150 g mozzarela, 150 g brânză telemea, 100 g măsline, 10 ciuperci, 1 ceapă, 1 lingura ulei, 3 linguri smântână, 2 ouă, sare, piper, 2 roşii

Mod de preparare: Pregătim aluatul şi îl lăsăm la frigider. Tocăm ceapa şi o călim în puţin ulei, după care adăugăm şi ciupercile tăiate. Punem şi măslinele, brânza telemea, mozzarela, un ou şi două linguri de smântână. Amestecăm după care se iau de pe foc. Tapetăm o formă de tartă cu unt şi făină, punem aluatul, înţepăm cu furculiţa şi adăugăm umplutura. Dăm la cuptor. Înainte cu 10 minute de a fi gata tăiem rondele două roşii. Amestecăm o lingură de smântână cu un ou şi întindem peste tartă. Peste amestec, aşezăm şi roşiile. Se mai lasă la cuptor pentru câteva minute.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
12.7 ° C
12.7 °
8.8 °
77 %
1.4kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...