Ingrediente: 4 vinete medii, sare, 400 gr carne tocată, o ceapă, 2 ardei semi-iuţi, o lingură pastă de roşii, o lingură pastă de ardei, o roşie, 3/4 linguriţă condiment turcesc, 50 ml apă, 3 fire pătrunjel, 2 linguri ulei, sare, 300 gr iaurt natur, 2 căţei de usturoi, ulei, 1/4 linguriţă mentă uscată
Mod de preparare: Vinetele se coc, apoi se curăţă şi se scoate miezul. Se pune miezul într-o strecurătoare şi se lasă să se răcorească. Vinetele, presărate cu sare, se toacă. Se încinge uleiul şi se adaugă ceapa tocată şi ardeiul tăiat bucăţele. Se sotează la foc mic. Se adaugă pastele (de roşii şi ardei) şi se lasă încă 1 minut. Se adaugă carnea tocată şi se sotează amestecând. Se adaugă sare, condimentul turcesc şi roşia dată pe răzătoare. Se adaugă apă şi când începe să fiarbă, se pune capacul. Se adaugă pătrunjelul tocat. Separat strivim usturoiul şi se freacă cu puţină sare. Se adaugă iaurtul şi se omogenizează. Într-o crăticioara înfierbântaţi uleiul şi adăugaţi menta. Servim vinetele cu carne cu sosul de iaurt.