marți, iunie 17, 2025
AcasăRețeta ZileiSalată cu orz şi prosciutto crudo

Salată cu orz şi prosciutto crudo

Ingrediente: 250 g orz, 4 linguri ulei de răpiţă presat la rece, 1 ceapă mică albă, 1 morcov mediu, 2 căţei de usturoi, 800 ml supă de legume, 1 lingură oţet de mere, 20 g rucola, 4-5 felii prosciutto crudo, sare, piper

 

Mod de preparare:  Tocam mărunt ceapa şi usturoiul, curăţăm morcovul, îl tăiem pe lungime în patru, apoi în felii subţiri. Încălzim 2 linguri de ulei de răpiţă într-o tigaie antiaderentă, adăugăm orzul şi îl sotăm circa 30 de secunde. Apoi adăugăm feliile de morcov, ceapa şi usturoiul tocate şi amestecăm pe foc mic încă 30-40 de secunde. Adăugăm treptat supa de legume caldă, în 2-3 tranşe, şi fierbem orzul până când a absorbit toată supa. Stingem focul şi lăsăm orzul să se răcească 5-10 minute. Amestecăm cele 2 linguri de ulei de răpiţă rămase cu oţetul, sare şi piper după gust. Rupem rucola în bucăţele potrivite şi le adăugăm salatei de orz. Adăugăm emulsia de ulei şi oţet şi amestecăm până la omogenizare. Pe deasupra salatei, aşezăm feliile de prosciutto crudo.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21.6 °
20.5 °
69 %
2.7kmh
97 %
mar
24 °
mie
25 °
J
26 °
vin
20 °
S
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Uneori şi autosanitarele de salvare au nevoie de ajutor. 

EDITORIAL

Se știe că, de fiecare dată când s-a pus problema măririi pensiilor speciale și salariile demnitarilor, s-au găsit bani, ba încă la timp, că...

EPIGRAMA ZILEI

Așteptând un prim ministru Harnic, priceput, integru Constatăm ceva sinistru: Țara arde, fumu-i negru...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...