spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăRețeta ZileiBudincă sărată

Budincă sărată

Ingrediente:1,5 kg de cartofi, 400 gr de carne tocată, o ceapă,150 gr de varză, sare, piper negru, 60-100 gr de unt

 

Mod de preparare: Tăiaţi 400 gr de cartofi pai subţire, ceapa – cuburi, iar varza – fideluţă. Amestecaţi cartofii păi cu varza, carne tocată, ceapa, sare şi piper negru. Treceţi cartofii rămaşi prin răzătoarea mare. Îl scurgeţi uşor dacă au prea multă zeamă. Ungeţi bine o formă de copt cu ulei, adăugaţi mai mult de jumătate din cartofii răzuiţi şi îi repartizaţi, formând borduri. Presaţi bine şi asezonaţi blatul cu sare. Adăugaţi umplutura cu carne tocată şi o nivelaţi. Adăugaţi bucăţi de unt (40 gr) şi acoperiţi budincă cu cartofii rămaşi, presând cu palma şi oferindu-i formă. Adăugaţi încă 40 gr de unt şi daţi budincă la cuptorul preîncălzit până la 200°С.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...