spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportCampioana Europei, aproape de Cupa Confederaţiilor

Campioana Europei, aproape de Cupa Confederaţiilor

Portugalia s-a calificat sâmbătă în penultimul act al competiţiei din Rusia, după ce a trecut uşor de Noua Zeelandă.

 

Reprezentativa de fotbal a Portugaliei, campioana Europei, a acces în semifinalele Cupei Confederațiilor, după ce a învins Noua Zeelandă cu scorul de 4-0 (2-0), sâmbătă seara, la Sankt Petersburg, într-un meci din Grupa A a competiției găzduite de Rusia.

Golurile au fost înscrise de Cristiano Ronaldo (minutul 33, din penalty), Bernardo Silva (37), Andre Silva (80) și Nani (90+1). Grație acestui rezultat, Portugalia a câștigat Grupa A, încheind cu şapte puncte și cu un golaveraj mai bun decât al Mexicului.

Selecționerul portughez Fernndo Santos a efectuat mai multe schimbări în formula de start față de meciul cu Rusia, dar l-a păstrat în primul unsprezece pe starul Cristiano Ronaldo.

Noua Zeelandă, care era deja eliminată înaintea partidei, a început curajos, dând o replică onorabilă.

Ronaldo a lovit transversala cu o lovitură de cap în minutul 28.

Același Ronaldo a transformat în minutul 33 un penalty obținut de Danilo. Ronaldo a ajuns astfel la 75 de goluri la națională.

După doar patru minute, Bernardo Silva a mărit diferența cu un șut din apropiere, după centrarea lui Eliseu.

Portugalia a controlat autoritar actul secund și scorul ar fi fost mai mare fără intervențiile portarului Marinovic. Andre Silva a înscris în minutul 80, iar Nani, intrat în locul lui Ronaldo, a închis tabela în primul minut de prelungire.

Noua Zeelandă a încheiat grupa pe ultimul loc, cu 0 puncte.

Portugalia nu va conta în semifinale pe fundașul Pepe, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Arbitru asistent video la acest meci a fost românul Ovidiu Hațegan.

 

Ţara gazdă, eliminată de Mexic

 

În semifinale s-a calificat şi naţionala Mexicului, după ce sâmbătă seara, la Kazan, într-un meci din Grupa A, a învins cu scorul de 2-1 (1-1) echipa Rusiei, gazda competiției, care a fost eliminată. Rusia a marcat prin Aleksandr Samedov (minutul 25), iar pentru Mexic au punctat Nestor Araujo (30) și Hirving Lozano (52). Mexicul a încheiat pe locul 2 grupa, cu 7 puncte, fiind devansată la golaveraj de Portugalia. Rusia a ocupat locul 3, cu 3 puncte.

Rusia a atacat în startul meciului și a cerut penalty în minutele 6 şi 17, însă fără succes. În minutul 24, Smolov a lovit bara, iar un minut mai târziu Samedov a înscris cu un șut plasat (25). Cinci minute mai târziu, Mexicul a egalat prin Araujo.

În actul secund, Samedov a înscris în minutul 47, însă golul a fost anulat, corect, pentru ofsaid. După ce a preluat conducerea în minutul 52 prin Lozano, Mexicul a avut, de asemenea, un gol anulat pentru ofsaid.

Rusia a ripostat prin Smolnikov, însă nu a înscris. Mexicul a dovedit luciditate și a controlat partida până la final, având o posesie de 64%, față de 36% a gazdelor.

Trebuie notat că echipa Mexicului a fost condusă în toate cele trei meciuri pe care le-a jucat până acum la Cupa Confederațiilor, dar în final a obținut două victorii și o remiză.

Formația antrenată de Juan Carlos Osorio nu va conta în semifinale pe Guardado, suspendat pentru cumul de cartonașe.

Din grupa B s-au calificat în semifinale Chile și Germania.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...