spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăAdvertorialCu glugă sau nu? Cum ar trebui să arate vesta perfectă pentru...

Cu glugă sau nu? Cum ar trebui să arate vesta perfectă pentru bărbați?

Atunci când aleg straturile pentru o ţinută necesară activităţilor în aer liber în condiţii de temperaturi scăzute, bărbaţii trec deseori cu vederea beneficiile unei veste, cu sau fără glugă.

Aceasta este în plus versatil pentru garderoba sezonului rece şi poate înlocui jachetele uşoare sau medii în multe ocazii, fără a compromite confortul termic.

Vestă cu sau fără glugă – o soluţie ideală pentru zilele friguroase

Vesta, cu sau fără glugă, asigură mai multă căldură decât îţi poţi da seama şi chiar te ajută să îţi menţii extremităţile calde. Atunci când temperatura scade, organismul reduce fluxul de sânge către extremităţi, direcţionându-l către trunchi unde trebuie protejate organele. Prin menţinerea trunchiului cald, fluxul de sânge rămâne constant şi către extremităţi, menţinându-le calde. De aceea, de multe ori o vestă, cu sau fără glugă, poate fi suficientă pentru a-ţi ţine de cald în condiţii de temperaturi scăzute.

Beneficiile unei veste cu sau fără glugă

Pe lângă faptul că îţi va ţine de cald, vesta are avantajul că lasă mâinilor libertate deplină de mişcare. Dacă eşti angajat în activităţi care implică mişcări complexe, vesta este perfectă. Totodată, vesta, cu sau fără glugă, ocupa puţin spaţiu şi se poate transporta uşor în bagaje. Mai mult, în zilele cu temperaturi fluctuante în care eşti şi foarte activ, pentru a evita să îţi fie prea cald sau prea frig, vesta este piesa vestimentară salvatoare.

În ce situaţii poţi purta o vestă cu sau fără glugă

Pentru că oferă braţelor libertate totală de mişcare, vesta, cu sau fără glugă, funcţionează cel mai bine în drumeţii, când faci ciclism, când alergi sau la pescuit. De asemenea, când temperaturile sunt foarte scăzute, vesta devine un strat intermediar excelent pe sub o jachetă de exterior.

Cum arată vesta perfectă pentru bărbaţi

Vestele bărbăteşti se găsesc într-o gamă variată de modele, materiale, izolaţii, caracteristici sau accesorii. De asemenea, pot fi cu glugă – fixă sau detaşabilă, sau fără gluga. Atunci când alegi vesta perfectă, ar trebui să ţii cont de temperatura de afară, de activităţile la care o vei purta şi de celelalte straturi pe care le vei adăuga.

Iată alte caracteristici esenţiale pentru vesta bărbătească:

Izolaţie şi greutate – Tipul de izolaţie şi greutatea vestei ar trebui să fie primele caracteristici de care ţii cont. Vestele căptuşite sau izolate oferă un grad de confort termic mai mare, fiind ideale pentru zilele mai reci. Pe de altă parte, vestele din lână, mai uşoare, pot fi bune în zilele cu temperaturi moderate. Greutatea şi izolaţie vestei ar trebui să corespundă cu tipul de activitate pe care o vei desfăşura. Astfel, pentru activităţile solicitante din punct de vedere fizic ar trebui să alegi o vestă uşoară, fără glugă.

Materialul vestei – Stratul exterior al vestei este şi el important. Lâna este uşoară şi respirabilă, dar reţine apa, motiv pentru care nu este recomandată în zilele ploioase sau cu ninsoare când ar trebui să alegi o vestă impermeabilă, cum ar fi vesta puffer cu înveliş hidrofug.

Alegând vesta potrivită vei fi surprins de versatilitatea şi confortul pe aceasta care îl oferă. În magazin online Bolf vei găsi o gamă variată de veste, cu sau fără glugă, de calitate superioară şi la preţuri accesibile.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...