joi, martie 28, 2024
AcasăAdvertorialSfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei un design interior...

Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei un design interior impresionant

Ne petrecem foarte mult timp in casa. In ultima vreme, din cauza pandemiei, putem spune ca petrecem mult prea mult timp in casa. Tocmai de aceea, trebuie sa avem grija la fiecare detaliu atunci cand amenajam incaperile in care locuim. O camera luminoasa si confortabila poate contribui la starea de bine si ne poate ajuta sa fim mult mai productivi.

Ce trebuie sa faci pentru a te bucura de un design interior perfect?

Daca vrei un design de revista, in primul rand trebuie sa golesti intreaga camera si sa o masori. Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac oamenii este ca aglomereaza foarte mult spatiul in care locuiesc. Masoara-ti camera si pune accent pe spatiu, nu pe obiecte! Dupa ce te asiguri ca stii de cat spatiu ai nevoie pentru a te misca in voie, poti incepe sa cauti piese de mobilier.

Mobilierul poate sa fie unul cat se poate de simplu si practic, fara modele greoaie, deoarece in felul acesta iti vei permite sa modifici frecvent aerul camerei prin decoratiuni colorate.

Pentru a te bucura din plin de fiecare moment petrecut in casa, este bine sa tii cont de cateva detalii:

  • Lumina. Este ideal sa ai lumina naturala cat mai multa, obtinuta prin suprafete vitrate mari. Daca incaperea nu iti permite acest lucru, gaseste cat mai multe locuri in care sa pui lumina artificiala!
  • Culorile. Limiteaza-te la 3 culori si evita culorile prea puternice la elementele majore din incapere (pereti, canapea, dulap, perdele, etc). Daca iti doresti culoare, o poti obtine prin decoratiuni interesante: flori, obiecte de decor, tablouri, etc.
  • Peretii. Au un rol esential in modul in care vei percepe incaperea. Poti sa ii lasi alb sau ii poti colora intr-un gri neutru, pentrru a evidentia mobilierul si elementele decorative. Daca vrei o camera vie si colorata, poti accentua putin culoarea peretilor sau poti alege un tapet interesant. Nu exagera, insa!
  • Podeaua. Este un alt element esential pentru o incapere confortabila. In dormitor poti alege o mocheta care sa ofere confort sporit pentru picioare. In living, in schimb, este bine sa mizezi pe un parchet de buna calitate, acoperit in centru de un covoras.

Sfaturi utile!

  1. Fa-ti mobila la comanda! Va fi mult mai potrivita pentru incaperea ta si daca alegi o firma cu experienta, vei primi sfaturi privind modul in care o poti amenaja!
  2. Nu te zgarci! Nu trebuie sa investesti o avere in amenajarea unei incaperi, insa este bine sa optezi intotdeauna pentru piese de mobilier sau pentru accesorii de calitate. Daca este bine mobilata si aranjata, o camera isi poate face treaba ani intregi sau chiar zeci de ani.
  3. Mizeaza mai degraba pe confort decat pe aspect! Daca ai de ales intre confort si aspect, alege intotdeauna confortul. Pana la urma, tot ceea ce conteaza este sa te simti bine in propria casa.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...