Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei un design interior impresionant

Ne petrecem foarte mult timp in casa. In ultima vreme, din cauza pandemiei, putem spune ca petrecem mult prea mult timp in casa. Tocmai de aceea, trebuie sa avem grija la fiecare detaliu atunci cand amenajam incaperile in care locuim. O camera luminoasa si confortabila poate contribui la starea de bine si ne poate ajuta sa fim mult mai productivi.

Ce trebuie sa faci pentru a te bucura de un design interior perfect?

Daca vrei un design de revista, in primul rand trebuie sa golesti intreaga camera si sa o masori. Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac oamenii este ca aglomereaza foarte mult spatiul in care locuiesc. Masoara-ti camera si pune accent pe spatiu, nu pe obiecte! Dupa ce te asiguri ca stii de cat spatiu ai nevoie pentru a te misca in voie, poti incepe sa cauti piese de mobilier.

Mobilierul poate sa fie unul cat se poate de simplu si practic, fara modele greoaie, deoarece in felul acesta iti vei permite sa modifici frecvent aerul camerei prin decoratiuni colorate.

Pentru a te bucura din plin de fiecare moment petrecut in casa, este bine sa tii cont de cateva detalii:

  • Lumina. Este ideal sa ai lumina naturala cat mai multa, obtinuta prin suprafete vitrate mari. Daca incaperea nu iti permite acest lucru, gaseste cat mai multe locuri in care sa pui lumina artificiala!
  • Culorile. Limiteaza-te la 3 culori si evita culorile prea puternice la elementele majore din incapere (pereti, canapea, dulap, perdele, etc). Daca iti doresti culoare, o poti obtine prin decoratiuni interesante: flori, obiecte de decor, tablouri, etc.
  • Peretii. Au un rol esential in modul in care vei percepe incaperea. Poti sa ii lasi alb sau ii poti colora intr-un gri neutru, pentrru a evidentia mobilierul si elementele decorative. Daca vrei o camera vie si colorata, poti accentua putin culoarea peretilor sau poti alege un tapet interesant. Nu exagera, insa!
  • Podeaua. Este un alt element esential pentru o incapere confortabila. In dormitor poti alege o mocheta care sa ofere confort sporit pentru picioare. In living, in schimb, este bine sa mizezi pe un parchet de buna calitate, acoperit in centru de un covoras.

Sfaturi utile!

  1. Fa-ti mobila la comanda! Va fi mult mai potrivita pentru incaperea ta si daca alegi o firma cu experienta, vei primi sfaturi privind modul in care o poti amenaja!
  2. Nu te zgarci! Nu trebuie sa investesti o avere in amenajarea unei incaperi, insa este bine sa optezi intotdeauna pentru piese de mobilier sau pentru accesorii de calitate. Daca este bine mobilata si aranjata, o camera isi poate face treaba ani intregi sau chiar zeci de ani.
  3. Mizeaza mai degraba pe confort decat pe aspect! Daca ai de ales intre confort si aspect, alege intotdeauna confortul. Pana la urma, tot ceea ce conteaza este sa te simti bine in propria casa.

 

 

Deja ai votat!