Cum să alegi blugi pentru silueta ta? Ce pantaloni să aleg pentru o siluetă în formă de para și care pentru una în formă de măr?

Cum să alegi blugi pentru silueta ta? Ce pantaloni să aleg pentru o siluetă în formă de para și care pentru una în formă de măr?

Pantalonii pe care îi alegi pentru completarea unor ținute la modă, care să creeze look-ul dorit se face pe baza unor criterii bine definite. Este nevoie să ții cont de mai multe aspecte decât cele legate de culoare sau material, ci și de croiul pe care îl au aceștia, de tipul de închidere, de talie sau design. De asemenea, este important să ții cont de morfologia corpului pentru ca alegerea pe care o faci din acest punct de vedere să fie una potrivită.

Ce tip de pantaloni pentru o siluetă în formă de pară?

Silueta în formă de pară este una în care șoldurile sunt mari, accentuate, mai late decât bustul și umerii, talia este bine definită, iar brațele și umerii sunt mici, subțiri și au formă curbată. Picioarele sunt, de regulă, pline, musculoase, iar kilogramele în plus ale persoanelor care au o siluetă de tip pară se văd înainte de toate în zona șoldurilor și coapselor sau în zona inferioară a abdomenului. O persoană cu o siluetă de tip pară trebuie să acorde atenție mai ales părții superioare a corpului pe care trebuie să o evidențieze pentru a crea contrastul perfect cu partea de jos. Pentru aceasta, este nevoie de haine care să accentueze talia, de culori strălucitoare care să atragă atenția în partea de sus a corpului.

Pantalonii potriviți pentru persoanele cu talia în formă de pară sunt cei care ascund șoldurile și evidențiază cât mai bine talia, atrăgând astfel cât mai mult atenția asupra părții superioare a corpului. Pantalonii cu talie medie sau înaltă sunt potriviți pentru o astfel de siluetă, de preferat cei în culori închise. De asemenea, sunt de evitat modelele de pantaloni skinny sau cei cu aspect țigară și sunt de preferat modelele de pantaloni clopot, evazați în partea de jos sau cei în linie dreaptă, cu un croi lejer pe picior. Poți alege de pe https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/jeans blugi cu un croi larg de culoare denim închis sau pantaloni eleganți clopot, cu un design minimalist – fără buzunare, accesorii, pliuri sau alte detalii.

Jeans Dama

Ce tip de pantaloni pentru o siluetă în formă de măr?

Silueta în formă de măr caracterizează persoanele care au partea de sus mai accentuată, șoldurile înguste, talia nedefinită, bustul generos și picioarele subțiri. Pentru o siluetă de acest tip, este nevoie să alegi articolele vestimentare care să scoată în evidență partea de jos a corpului pentru a crea contrastul perfect cu partea de sus. Astfel, pantalonii pe care îi porți au o importanță deosebită. Alege pantaloni în culori strălucitoare pentru a muta atenția în partea inferioară a corpului, la fel și modele de incaltaminte dama care să atragă privirile. Alege modele de pantaloni cu detalii proeminente – pantalonii cargo sunt perfecți pentru adăugarea unor curbe șoldurilor. Evită modelele de pantaloni skinny care se mulează pe corp și pe cei cu talie înaltă și alege modele de pantaloni conici, cu talie joasă sau medie. De asemenea, poți alege blugi evazați, tip clopot sau blugi drepți cu croi larg, în culori deschise.

Deja ai votat!