joi, aprilie 18, 2024
AcasăAdvertorialInvestigaţii de ultimă generaţie la cel mai modern RMN din judeţul Botoșani...

Investigaţii de ultimă generaţie la cel mai modern RMN din judeţul Botoșani (video)

Firma Optim Diagnostic, vine, de aproape un deceniu, în sprijinul botoşănenilor care au nevoie de investigaţii imagistice performante. An de an, personalul specializat care deserveşte aparatul RMN aduce noi tehnici de investigare, iar acum şi la Botoșani este prezentă una dintre cele mai complexe investigaţii imagistice din ţară.

Este vorba despre RMN cardiac, investigaţia care poate pune cel mai clar diagnostic la o persoană cu afecțiuni cardiace.

„În ultimii ani a crescut foarte mult numărul de boli cardiovasculare la tineri. Şi aici mă refer la cazurile legate de boli extrem de grave, care sunt şi tot mai greu de diagnosticat. Acum avem parte de cazuri de infarct la 25-30 de ani, ceea ce nu se întâmpla în urmă cu 10-15 ani. Tocmai de aceea o investigaţie atât de precisă precum un RMN cardiac poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte, acolo unde nu se poate stabili exact afecţiunea”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, medic în cadrul UPU-SMURD Botoşani.

Una dintre cele mai dificile investigaţii imagistice

RMN-ul cardiac este una dintre cele mai dificile investigaţii imagistice la ora actuală. Asta pentru că inima este un organ care este într-o mişcare aproape permanentă, iar la RMN pacientul trebuie să stea nemişcat. Chiar şi aşa, centrul de imagistică de la Botoșani reuşeşte să facă acest RMN la nivel cardiac, cu precizie uimitoare. Asta pentru că obţinerea imaginii se face în câteva miimi de secundă, între două bătăi ale inimii.

„Personalul care efectuează aceste investigaţii are o pregătire medicală înaltă şi se obţine o calitate deosebită a imaginii cordului. Acest fapt ajută medicul în diagnosticarea exactă a afecţiunilor cardiovasculare. Uneori aceste investigaţii sunt singurele care pot pune un diagnostic clar. Mai mult, diagnosticarea anumitor afecțiuni se făcea până acum prin producerea unor leziuni la nivelul vaselor de sânge. Prin RMN cardiac investigaţia este fără nicio traumă, rapidă, iar rezultatul este exact. Printr-o singură scanare putem evalua trei riscuri cardiace, patologia coronariană, trombembolismul sau disecţia de aortă”, a spus medicul Graţian Miclăuş, medic primar radiologie-imagistică medicală, unul dintre experţii în imagistică medicală la nivel naţional. De altfel, medicul Miclăuș este și supraspecializat pe RMN cardiac, tocmai pentru ca cei de la Optim Diagnostic să ofere cele mai bune rezultate.

De altfel, medicul Miclăuș este și supraspecializat în imagistică medicală cardiacă, tocmai pentru ca cei de la Optim Diagnostic să ofere cele mai bune rezultate. Faptul că la Botoșani este posibilă această investigaţie poate face invidioşi chiar şi mulţi medici din centrele universitare.

„La ora actuală la Botoșani există posibilitatea explorării cordului prin rezonanţă magnetică nucleară. Este o investigaţie care nu este disponibiliă nici măcar în toate centrele univesitare din ţară. Nu foarte mulţi medici ştiu despre existenţa acestei investigaţii şi nu mulţi o solicită. RMN-ul cardiac permite un diagnostic foarte precis, rapid şi facil. Aparatul de la Botoșani poate explora imagistic cordul cu imagini extrem de precise. Are anumite programe special instalate pentru această investigaţie şi poate exclude cea mai mare parte a patologiei cardiace”, a explicat medicul Graţian Miclăuş.

„Aparatul RMN poate înlocui cu succes şi mult mai rapid alte investigaţii necesare în diagnosticarea unor afecțiuni cardiace. În locul unei angiografii la computerul tomograf sau a unei perfuzii cerebrale, totul se poate realiza pe RMN. De asemenea, la RMN se poate evidenţia precoce prezenţa unui accident vascular cerebral ischemic”, a concluzionat acesta.

Servicii decontate de CAS

Unul dintre punctele forte ale echipei de la Optim Diagnostic este colaborarea foarte bună cu medicii din spital. „În toată perioada aceasta de 20 de ani de meserie ştiu că este foarte importantă colaborarea între clinician şi radiolog. Trebuie să ştii ce să îi ceri să urmărească pentru ca diagnosticul să fie cât mai precis. Iar la Optim Diagnostic au fost tot timpul printre cei mai buni specialişti în diagnosticare din ţară. Personalul este unul extrem de bine pregătit, cu perfecţionări în permanenţă, pentru a face faţă noilor provocări în domeniu”, a spus medicul Monica Adăscăliţei.

Ceea ce este cel mai important este faptul că cea mai mare parte a acestor investigaţii imagistice oferite de Optim Diagnostic pot fi decontate şi de Casa de Sănătate. Botoșănenii care doresc să solicite serviciile imagistice pot găsi RMN Optim Diagnostic în curtea interioară a Spitalului Județean Mavromati, lângă BFT.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...