vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialCele mai bune 5 orașe pentru un city break

Cele mai bune 5 orașe pentru un city break

Probabil că îți plac călătoriile în străinătate în locuri exotice și țări îndepărtate, dar nu vrei întotdeauna să călătorești mult, uneori există cheltuieli mai urgente și, de cele mai multe ori, pur și simplu nu există timp pentru vacanțe lungi și câteva ore de zbor. În astfel de zile, merită să alegi excursiile populare de weekend, așa-numitele city ​​break.

Trăind în inima Europei, ai oportunități fantastice de a vizita în mod convenabil țările învecinate și mai îndepărtate, cu atât mai mult cu cât rețelele extinse de conexiuni aeriene asigură un confort de călătorie deosebit și prețuri competitive – toate acestea fac din următorul weekend o aventură interesantă!

Paris – capitala romantică a lumii( cel puțin, conform francezilor)

Paris – unul dintre cele mai vizitate și recomandate orașe de vizitat de pe tot globul. În cazul multor oameni, la simplul sunet al acestui nume, inimile vor bate mai repede, iar amintirile vechi vor reveni. Parisul nu este doar adevăratul „oraș al iubirii și al îndrăgostiților”, este în primul rând o arhitectură fenomenală și monumentală, opere de artă unice în lume, și poți include în acest domeniu și sfera culinară oferită de capitala Franței. Este, de asemenea, un număr nenumărat de străzi și colțuri intime pentru trup și spirit, parcuri pline de viață și zone de agrement pline. Zona metropolitană Paris este deservită de trei aeroporturi, alegerea companiilor aeriene low-cost și a transportatorilor este foarte mare, astfel încât vei găsi bilete de avion Cluj – Paris ieftine, datorită calendarului intuitiv care permite alegerea unor opțiuni diferite de zbor într-un singur loc. În plus, alegând eSky.ro, vei putea face rezervare și pentru locul de cazare( hoteluri, apartamente, hosteluri, pensiuni, etc), și în acest fel vei avea acces la toate informațiile despre călătoria ta.

Asian businesswoman in a city

Atena – o carte poștală antică

Nu va fi o exagerare prea mare să numești Atena leagănul civilizației europene – este greu de ghicit cum ar arăta Europa modernă dacă nu ar fi influențele grecești și ateniene care modelează continentul european de peste 2.000 de ani. Arta, știința, filosofia și politica locală au lăsat o amprentă clară în fiecare parte a vieții de zi cu zi, chiar dacă nu o observi la început. Accesibilitatea orașului, dimensiunea metropolei actuale, caracterul său colorat și diversitatea fac din acesta o destinație perfectă pentru o călătorie scurtă și luxoasă, care va fi plină de atmosfera vremurilor de altădată. Și deși nu veți vedea Atena așa cum au văzut-o Socrate, Platon sau Aristotel, zilele petrecute acolo vor fi o sărbătoare pentru ochii, spiritul și corpul tău, iar detaliile asigurării și a unităților medicale vor fi disponibile în orice moment pe telefon. Chiar și planificarea vacanței este confortabilă, căci poți rezerva totul din confortul casei tale și vei avea acces la tot într-un singur loc.

Monaco – în vizită la prinț

Nu există alt loc pe Pământ ca Monaco. Acest mic oraș-stat cu statut de principat este plin de contradicții, paradoxuri, splendoare și bogății indispensabile. Imediat după Vatican, este cea mai mică țară din lume – te poți plimba în jurul ei în mai puțin de o oră, dar în ciuda dimensiunii sale, are o populație de aproape 40.000 de locuitori, ceea ce o face cea mai dens populată țară. În plus, peste 30% din locuitori sunt milionari, ceea ce face din Monaco una dintre cele mai bogate țări, mai ales ținând cont de raportul „pe cap de locuitor”, iar sărăcia sau șomajul, înțelese larg, nu există aici. Este locul perfect pentru un sejur de lux – există o mulțime de restaurante de top, hoteluri exclusiviste și buticuri la modă unde prețurile îți fac inima să bată mai repede. Sau, ce zici de o seară la cazinou și de prânz la bordul unui iaht privat?

Roma – la dolce vita

Au fost create atât de multe lucrări literare, cinematografice și muzicale despre capitala Italiei, încât ar fi greu să le numeri pe toate! Cunoști sigur expresii precum „orașul etern”, „orașul celor șapte dealuri” sau „toate drumurile duc la Roma”. Timp de mulți ani a fost numită capitala lumii și de fapt a fost, căci încă din antichitate a adunat cele mai importante centre de cultură, știință, artă, comerț și transport din această parte a lumii. Astăzi, atrage zeci de milioane de turiști care vor să admire minunile vremurilor de demult, arhitectura monumentală, să absoarbă spiritul Romei și să se bucure de vremea fantastică, fără a uita de paleta de arome a gastronomiei locale. Verifică oferta de bilete de avion Roma într-un motor de căutare rapid și flexibil și poți conta pe o experiență cu adevărat exclusivă, căci te vei bucura din plin de fiecare aspect al călătoriei tale.

Portrait of young woman waiting for taxi or bus on the street in the city

Lisabona – în ritmuri fado

Situată pe dealuri pitorești, la joncțiunea dintre Oceanul Atlantic și Europa continentală, capitala Portugaliei este o metropolă somptuoasă, bogată și colorată Portul din cartierul Belem, din care au început călătoriile, a atras călători, negustori, poeți și artiști care au creat împreună caracterul Lisabonei vechi și actuale. Toate cunoștințele globului la acea vreme erau conținute în străzi pietruite, fațade pastelate ale caselor de locuit și palate bogat decorate cu plăci azulejos. Lisabona este indisolubil asociată cu sunetele blânde și nostalgice ale fado-ului, nenumărate scări care duc în sus și în jos, vederi ale estuarului râului Tagus până la ocean sau minunățiile arhitecturale din Sintra. Este un loc perfect pentru o excursie prin Europa!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...