sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAdvertorialOrganizarea eficientă a bucătăriei: 3 idei uşor de pus în practică

Organizarea eficientă a bucătăriei: 3 idei uşor de pus în practică

Bucătăria este una dintre cele mai importante camere ale casei. În bucătărie vei pregăti mesele, indiferent că găteşti foarte des sau rar, vei petrece timp alături de cei dragi la masă sau vei savura cafeaua dimineaţa. Există o mulţime de activităţi ce îşi au locul în bucătărie, de la micul-dejun şi până la cinele în familie.

Este foarte uşor să faci dezordine în bucătărie, în special atunci când ai foarte multe vase sau electrocasnice sau atunci când pui masa pentru mai multe persoane.

Din fericire, cu ajutorul câtorva trucuri de organizare poţi avea o bucătărie impecabilă în orice zi, la orice oră. Nu trebuie să pierzi ore în şir pentru a face curat şi ordine în această cameră şi nici să renunţi la a servi masa acasă sau la gătit.

Descoperă 3 idei uşor de pus în practică pentru o bucătărie organizată şi ordonată:

Ustensilele de gătit de bază

Să foloseşti prea multe vase, recipiente şi ustensile de gătit nu este niciodată o idee bună. Pentru a păstra ordinea în bucătărie, ai nevoie de câteva vase şi ustensile de calitate, pe care să le poţi folosi timp îndelungat.

Investeşte într-un set de oale de calitate, care să conţină nu mai mult de 3 sau 4 oale de dimensiuni diverse. De asemenea, cumpără o tigaie dintr-un material rezistent pe care să o poţi folosi pentru numeroase feluri de mâncare. O tigaie Tefal este o super alegere. Tigăile Tefal sunt realizate din materiale antiaderente, aşa că nu va trebui să foloseşti cantităţi mari de ulei atunci când găteşti. În plus, poţi găsi o tigaie de la Tefal compatibilă cu plita ta, indiferent de tipul ei. Există modele de tigai Tefal pentru plite cu gaz sau cu inducţie.

Pe lângă un set de oale şi o tigaie de calitate, ai nevoie şi de ustensile de gătit. Din nou, un set care să conţină elementele de bază este suficient. Nu alege ca material plasticul, deoarece acesta nu rezistă excelent la căldură.

Dacă ai o mulţime de vase şi accesorii inutile, atunci este momentul să le donezi sau să le arunci, în funcţie de starea lor.

Aparatele de gătit care îţi uşurează viaţa

O bucătărie organizată înseamnă şi metode uşoare de preparare a mâncării. Dacă găteşti des şi nu îţi place să strângi mereu oale, să ştergi plita şi blatul sau să speli o mulţime de vase, există soluţii.

Poţi învesti în aparate de gătit care să îţi uşureze munca în bucătărie pentru a te bucura de mai multă ordine. Friteuza cu aer cald sau air fryer-ul este un astfel de dispozitiv ce îţi poate uşura mult viaţa. Poţi prăji o mulţime de mâncăruri, de la legume şi până la carne, fără ulei, într-un timp foarte scurt. De asemenea, poţi prepara dulciuri şi reţete de mic dejun la air fryer.

Multicooker-ul este un alt dispozitiv minunat pentru a găti rapid şi fără bătăi de cap. Îl poţi folosi pentru a prepara tocănițe, orez, supe, ciorbe sau mâncăruri cu sos ori la aburi. Vasul unui multicooker este încăpător şi se spală uşor, iar tu nu va mai trebui să ştergi plita şi cuptorul după ce găteşti.

Maşina de spălat vase

Chiuveta din bucătărie poate fi o sursă de dezordine. Atunci este mereu plină de vase sau când trebuie să o cureţi de reziduuri de la vasele murdare organizarea nu este foarte eficientă.

Cu ajutorul unei maşini de spălat vase, poţi scăpa de această grijă şi să te bucuri de o bucătărie organizată că la carte. Din fericire, preţurile maşinilor de spălat vase devin din ce în ce mai accesibile, astfel încât merită să investeşti într-un astfel de aparat. Vei avea nevoie de un spaţiu dedicat pentru aceasta în bucătărie şi de ajutorul unui instalator pentru montaj.

O bucătărie bine organizată înseamnă mai mult timp liber pentru tine şi mai puţin stres. Foloseşte ideile de mai sus dacă îţi doreşti să dedici mai puţin organizării bucătăriei şi să găteşti mai uşor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...