spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăAdvertorialCum să îţi amenajezi atelierul acasă: tips & tricks

Cum să îţi amenajezi atelierul acasă: tips & tricks

Atelierul este un spaţiu dedicat creaţiei, indiferent de formele ei. Fie că îţi place să croieşti, să realizezi produse handmade, să scrii sau să desenezi, un astfel de spaţiu poate fi ideal pentru a te bucura de muncă sau de hobby-ul tău.

Poţi avea propriul atelier acasă, însă trebuie să îl amenajezi în funcţie de nevoi, de spaţiul de care dispui şi de factori precum sursele de lumină sau izolarea fonică.

Descoperă câteva tips & tricks utile dacă îţi doreşti să amenajezi un atelier de creaţie la tine acasă:

Alege un spaţiu potrivit

Atunci când vrei să ai propriul atelier acasă, trebuie să alegi un spaţiu potrivit în funcţie de tipul de muncă creativă pe care o desfăşori. Spre exemplu, pentru un atelier în care să croieşti vei avea nevoie de ceva mai mult spaţiu comparativ cu un atelier de scris. Desigur, este important să ţii cont şi de dimensiunile casei.

Mai mult, nu te gândi la spaţiu doar în termen de metri pătraţi. Spaţiul în care îţi faci atelierul ar trebui să fie pe gustul tău, să îţi trezească inspiraţia, să fie luminos sau mai intim, în funcţie de preferinţe.

Poţi avea o cameră dedicată acestui atelier sau să optezi pentru o mică bucăţică din living, dormitor sau balcon. Decide în funcţie de nevoile tale, dar şi de locurile din casă care îţi trezesc creativitatea.

Nu te gândi la dimensiuni, ci la confort

Un atelier foarte mare nu este neapărat mai bun ca unul de dimensiuni mai mici. Este mai important cum amenajezi spaţiul decât dimensiunea exactă a acestuia în metri pătraţi. Se poate face minuni cu spaţii foarte mici, dar vei găsi şi locuri generoase amenajate nu foarte smart.

De aceea, trebuie să pui confortul tău pe primul loc. Să zicem că ai la dispoziţie o cameră liberă, însă tu preferi balconul, deoarece este mai luminos şi mai cozy. În acest caz, este de preferat să optezi pentru balcon, pe care să îl amenajezi cât mai aproape de nevoile tale.

Acordă atenţie surselor de lumină

Locul în care creezi trebuie să îţi ofere toate condiţiile pentru a munci confortabil. Astfel, sursele de lumină sunt extrem de importante. Gândeşte aşezarea acestora încă din primele etape ale proiectului.

În primul rând, stabileşte ce surse de lumină naturală ai, cât timp te poţi bucura de ele pe zi, dar şi cum poţi bloca lumina naturală dacă va fi necesar. Optează pentru surse de lumină artificială potrivite tipului de activitate pe care-l desfăşori şi nu uita de micile detalii. Spre exemplu, este foarte important unde vei amplasa întrerupătoarele. Ai nevoie de întrerupător la îndemână, pe care să-l poţi controla uşor. De aceea, este o idee bună să investeşti în interupatoare şi accesorii moderne.

În afară de amplasarea întrerupătoarelor, decide şi cum vei proceda cu ascunderea cablurilor electrice. Cu siguranţă nu îţi doreşti un atelier înţesat de fire şi cabluri.

Găseşte mobilierul adecvat

Mobilierul contează foarte mult într-un atelier, nu doar din punct de vedere estetic, ci şi funcţional. Ai nevoie de un mobilier care să îţi permită să îţi desfăşori activitatea comod şi corect, fie că scrii, croieşti, realizezi bijuterii sau pictezi.

Dedica suficient timp alegerii mobilierului şi nu te grăbi să achiziţionezi primele piese pe care le vezi. Dacă este necesar, cere sfatul altor colegi de breaslă pentru a descoperi noi brand-uri şi produse.

Nu uita de piesele de decor

Atelierul este locul în care vei crea, vei lucra şi îţi vei găsi inspiraţia, aşa că nu trebuie să uiţi de micile piese de decor ce dau personalitate spaţiului. Alege decoraţiunile în funcţie de gusturile tale, dar şi de specificul activităţii tale. Spre exemplu, într-un atelier în care scrii, o mică bibliotecă cu cărţile preferate va fi o piesă de decor minunată.

Atelierul perfect nu trebuie neapărat să fie mare, mobilat scump sau cu tehnologie de ultima generaţie. Mai degrabă, trebuie să fie un spaţiu unde îţi găseşti liniştea şi inspiraţia. Foloseşte trucurile de mai sus pentru a-ţi amenaja un astfel de loc chiar la tine acasă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.5 ° C
17.7 °
15 °
69 %
1.8kmh
92 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...