spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăAdvertorial5 sfaturi financiare ușor de pus în practică

5 sfaturi financiare ușor de pus în practică

Finantele sunt un subiect sensibil pentru majoritatea populatiei, indiferent de castiguri, meserie sau nivel de educatie. Din fericire, in ziua de astazi poti lua decizii simple, dar de efect pentru a-ti transforma relatia cu banii. Este esential sa descoperi cum poti face lucrurile mai bine cand vine vorba de finante, dar si sa actionezi constant.

 

Iata 5 sfaturi financiare usor de pus in practica, care te pot ajuta sa iti atingi obiectivele de viitor

 

Cauta noi oportunitati

 

Nu este niciodata prea tarziu sa incepi o noua cariera, un nou job sau o activitate freelance care sa iti aduca extra venituri. Este o idee inspirata sa cauti tot timpul noi activitati, mai ales ca in era online ai zeci de platforme care sa te ajute sa gasesti oportunitati potrivite. Mai mult, poti sa inveti skill-uri noi online, gratuit sau cu costuri reduse, de la programare si pana la limbi straine.

 

Mai mult, exista si job-uri care ofera castiguri peste media pietei, pentru care nu ai nevoie de studii superioare. Un bun exemplu este job-ul de model de videochat. La studioul de videochat RichGirls poti afla mai multe despre aceasta meserie si poti incepe o noua cariera.

 

Foloseste o aplicatie pentru buget

 

Aplicatiile pentru buget te pot ajuta sa stii exact cat incasezi lunar, cat cheltui si pe ce cheltui. O astfel de aplicatie este un must daca iti doresti sa gestionezi eficient bugetul lunar si sa iti poti atinge obiectivele financiare. Fie ca vrei sa investesti, sa pui bani deoparte sau sa renunti la anumite cheltuieli, primul pas este o aplicatie de acest tip.

 

Daca nu vrei sa folosesti o aplicatie, exista solutii. Poti sa iti organizezi bugetul cu ajutorul unei agende sau a unui caiet, in care sa notezi incasarile si cheltuielile.

 

Descopera cheltuielile inutile

 

Cu siguranta cheltui banii pe diverse lucruri lunar. Unele sunt cheltuieli necesare, altele iti aduc anumite beneficii, iar altele nu iti aduc absolut nimic bun. De aceea, este foarte important sa descoperi pe ce cheltui banii inutil, pentru ca pe viitor sa reduci sau sa elimini aceste cheltuieli.

 

Incearca activitati cu 0 costuri

 

De foarte multe ori, activitatile de relaxare, de distractie sau chiar intalnirile cu prietenii te pot costa destul de multi bani, mai ales la sfarsit de luna, atunci cand tragi linie. Ei bine, nu trebuie intotdeauna sa cheltui bani ca sa petreci timp de calitate cu cei dragi, sa te distrezi sau sa te relaxezi. Nu este niciodata prea tarziu sa incerci activitati cu 0 costuri, de la plimbari in parc si pana la reamenajarea casei sau sportul in aer liber. Retelele sociale si internetul te pot ajuta sa iti gasesti inspiratia si vei gasi o multime de astfel de recomandari online.

 

Economiseste cu regularitate

 

Invata sa economisesti in mod regulat pentru a-ti forma un obicei sanatos financiar. Nu trebuie sa fie vorba despre sume mari. Poti economisi 50 de lei, 100 de lei sau 200 de lei lunar, in functie de venituri si cheltuieli, insa este esential sa faci acest lucru luna de luna, fara exceptie.

 

In concluzie, atunci cand iei decizii financiare intelepte, o multime de noi oportunitati vor aparea in viata ta. Incepe prin a-ti contoriza bugetul lunar, economiseste regulat si incearca sa reduci pe cat posibil cheltuielile inutile.

 

Sursa foto: Pexels.com

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...