spot_img
marți, mai 28, 2024
AcasăAdvertorialMic dejun sub 350 de calorii: reţete simple şi gustoase

Mic dejun sub 350 de calorii: reţete simple şi gustoase

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Indiferent de necesarul tău caloric şi de obiectivele de fitness sau nutriţie, nu ai de ce să sari peste această masă, deoarece o poţi adapta uşor în funcţie de dietă.

Descoperă mai jos câteva reţete simple şi gustoase pentru micul dejun, sub 350 de calorii:

Toast cu ouă şi avocado

Pentru această reţetă ai nevoie de doar 3 ingrediente şi condimente după gust, unde mai pui că se prepară super rapid. Ai nevoie de două felii de pâine prăjită, de preferat din cereale integrale, două ouă medii sau mici şi 30-40 de grame de avocado. Tot ce trebuie să faci este să prăjeşti pâinea, să pasezi avocado şi să îl întinzi pe feliile de pâine, iar mai apoi să pui peste ouăle fierte sau ochiuri. Asezonează cu condimente după gust, sau chiar cu un strop de verdeaţă proaspătă.

Această reţetă are aproximativ 340 de calorii, însă valoarea poate să difere în funcţie de tipul de pâine şi gramajul ouălelor.

Toastul cu ouă şi avocado este un mic dejun potrivit şi pentru diabetici. Desigur, este bine să foloseşti un glucometru ca să măsori glicemia înainte de micul dejun, dar şi la o oră sau două după masă ca să ştii exact unde se situează nivelul de zahăr din sânge. Optează pentru un glucometru performant şi uşor de folosit, care să nu îţi dea bătăi de cap. Glucometrul este cea mai bună soluţie atât pentru detectarea hipoglicemiei, cât şi a hiperglicemiei.

Medicul tău îţi poate explica cel mai bine când şi cum să foloseşti glucometrul, în funcţie de afecţiunea ta.

Budincă de tapioca cu căpşuni

Budinca de tapioca se prepară rapid şi este o sursă minunată de carbohidraţi. Ca să ai şi o sursă de proteine la micul dejun, o poţi prepara cu lapte semidegresat de vacă. În cazul în care eşti vegan/ă, foloseşte lapte de ovăz, migdale sau soia.

Ai nevoie de 50 de grame de perle de tapioca şi 250 ml de lapte. Tot ce trebuie să faci este să amesteci la foc mic perlele de tapioca şi laptele, până când obţii o consistenţă cremoasă. La final, adaugă 100 de grame de căpşuni tăiate mărunt pentru a îndulci budincă.

Perlele de tapioca (50 de game) au aproximativ 170 kcal, laptele semidesgresat (250 ml) are aproximativ 129 kcal, iar căpşunile au în jur de 30 de kcal pe sută de grame. În total această reţetă are aproximativ 340 de kcal.

Toast cu cremă de brânză şi somon

Dacă îţi doreşti o variantă de mic dejun rapidă, slab calorică şi fără ouă, atunci trebuie să încerci toastul cu cremă de brânză şi somon afumat. Ai nevoie de 2 felii de pâine integrală prăjită, 100 de grame brânză tartinabila light şi 100 de grame somon afumat. Unge feliile de pâine cu cremă de brânză şi adăugă somonul afumat. Pentru extra gust poţi adăuga capere, verdeaţă sau usturoi granulat.

Această reţetă are aproximativ 350 de calorii.

Legume la cuptor cu ou

Pentru această reţetă ai nevoie de o mână de legume, pe care să le tragi la tigaie sau să le dai la cuptor, cu o lingură de ulei de măsline şi condimente după gust. Alege orice tip de legume, în afară de cartofi. mazăre, porumb sau dovleac, care sunt bogate în calorii. Îndreaptă-te către conopida, broccoli, morcov, ţelina sau dovlecel. Astfel de legume sunt foarte sărace în calorii, însă bogate în micronutrienti, precum vitaminele şi mineralele.

Serveşte-le cu două ouă medii, fierte, ochiuri sau omletă. Această reţetă are 240 de calorii, fără a pune la socoteală legumele. Totuşi, aproximativ 100 de grame de legume precum broccoli, ţelina, morcov, păstarnac sau conopida nu însumează mai mult de 50-60 de calorii.

Dacă vrei un mic dejun slab caloric, dar hrănitor, îndreaptă-te către ingrediente precum pâinea integrală, ouăle, legumele, crema de brânză şi fructele proaspete.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16.1 ° C
16.6 °
14.9 °
91 %
0.8kmh
81 %
mar
21 °
mie
18 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De la drumurile astea încep să le cadă caii putere mașinilor.

EDITORIAL

O știre care ar fi trebuit să zguduie o societate care-și dorește domnia legii a trecut la „și altele”, printre cele mult mai prizate...

EPIGRAMA ZILEI

O vară întreagă a stat La soare-n insule fierbinți Și doar târziu a constatat C-a dat pe bronz cam muli arginți! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...