joi, aprilie 18, 2024
AcasăCaleidoscopVedete divizate de Trump

Vedete divizate de Trump

Victoria magnatului în alegerile din SUA le-a făcut pe unele staruri de peste ocean să plângă de supărare, iar pe altele să exulte de bucurie.

 

Alegerea surprinzătoare a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA a provocat reacții dintre cele mai diverse în rândul celebrităților americane. Lady Gaga le-a cerut oamenilor să dea dovadă de bunătate, Miley Cirus a mărturisit cu lacrimi în ochi că nu poate să doarmă, Madonna a jurat să nu renunțe niciodată, iar Katy Perry le-a cerut americanilor „să nu plângă, ci să treacă la acțiune”.

Celebritățile americane, dintre care multe au făcut campanie pentru Hillary Clinton, au fost șocate de alegerea lui Donald Trump după o campanie lungă și amară.

Miley Cirus a postat pe social media un videoclip în care apare cu ochii în lacrimi și mărturisește că nu a putut dormi din cauza eșecului fostei prime doamne.

Apoi, cântăreața de 23 de ani, care a declarat anterior că va părăsi țara dacă Trump câștigă alegerile, a făcut apel la unitate. „Donald Trump, te accept ca președinte al SUA… Te rog să-i tratezi pe oameni cu compasiune și respect”, a spus ea.

Lady Gaga a mers miercuri la un protest de la Turnul Trump din Manhattan și a postat pe Instagram o poză cu ea ținând în mână un poster cu mesajul „Love trumps hate”.

„Vreau să trăiesc într-o #CountryOfKindness #LoveTrumpsHate. Ne-a divizat atât de neglijent. Să avem grijă unii de alții”, a scris ea.

Cher, care a spus în urmă cu ceva timp că se va muta pe Jupiter dacă Trump va fi ales, a postat pe Twitter mesajul: „Lumea nu va mai fi la fel niciodată. Îmi este milă de cei tineri”.

 

Captain America, devastat de votul pentru „tiran”

 

Katy Perry, care a cântat la multe mitinguri electorale ale lui Hillary Clinton, a postat la rândul ei mesajul: „Nu fiți pasivi. Nu plângeți. Acționați. Nu suntem o națiune care va lăsa ura să ne conducă”.

„Un nou foc s-a aprins. Nu vom renunța niciodată. Nu vom ceda”, a scris Madonna pe Twitter.

La rândul său regizorul Judd Apatow a scris că la Casa Albă a ajuns „ familie teribilă”

„Mă întreb când în istoria SUA femeile vor fi cu adevărat celebre, nu numai în calitate de mame ci și de ființe umane capabile să conducă” ,a scris actrița Michelle Rodriguez. La rândul său, actorul Chris Evans, interpretul Captain America s-a declarat „devastat”de accederea unui „tiran” la președinție.

Ellen DeGeneres a ales să o felicite pe Hillary Clinton pentru campanie, în timp ce Shonda Rhimes s-a declarat indignată de alegerea lui Donald Trump, exprimându-și mirarea că „oricine poate deveni președinte”.

Autoarea seriei Harry Potter, care este britanică, a intrat într-o dispută pe Twitter după ce le-a cerut persoanelor care îi urmăresc contul să lupte cu „rasismul, misoginismul și ura”.

 

Sprijin uriaş pentru Hillary Clinton

 

Trump a avut însă și o serie de susținători în industria de divertisment.

„Felicitări domnule președinte Trump! Ați câștigat împotriva tuturor șanselor, împotriva establishment-ului (…) Ați reușit!”, a postat pe Twitter actrița Kirstie Alley. Actorul Stephen Baldwin, fratele starului din „Saturday Night Live” Alec Baldwin, a postat la rândul său mesajul că este „mândru că a fost implicat într-o poveste atât de uimitoare”

Actori de la Hollywood, comedieni și regizori au sprijinit campania lui Hillary Clinton. Potrivit Center for Responsive Politics, surse din showbiz au contribuit cu 22 de milioane de dolari la campania prezidențială a fostei prime doamne, în timp ce Trump a beneficiat doar de 290.000 de dolari, potrivit Variety.

 

CASET: foto Robert de Niro: Actorul Robert de Niro declara luna trecută că ar vrea să-l lovească în faţă pe Donald Trump

 

Robert de Niro, aşteptat de italieni

 

Italienii din regiunea Molise l-ar primi pe Robert De Niro cu brațele deschise dacă celebrul actor, care are și cetățenie italiană, se va decide să se stabilească în țara de origine a familiei sale după victoria lui Donald Trump la prezidențialele din SUA, informează AFP și The Telegraph.

Robert de Niro a apărut miercuri seară la emisiunea „Jimmy Kimmel Live!” a postului ABC, ocazie cu care, mai în glumă, mai în serios, a declarat că se va muta probabil în Italia.

Această perspectivă a fost primită cu entuziasm de italienii din regiunea Molise. „Dacă după dezamăgirea alegerii lui Trump va dori să caute aici un refugiu, noi am fi onorați să-l primim”, a declarat Antonio Cerio, primarul localității Ferrazzano, de unde provine familia actorului.

Antonio Cerio a precizat că De Niro nu și-a vizitat niciodată locurile de origine. „Acum câțiva ani i-am dedicat chiar și un festival de film dar tot nu a venit”,a mai susținut el.

Paolo Frattura, președintele regiunii Molise, și-a afirmat, de asemenea, speranța că De Niro ar putea măcar să viziteze regiunea dacă nu se va stabili în Italia. „După ce a surprins întreaga lume, Donald Trump ar putea să prilejuiască și vizita lui Robert De Niro la Ferrazzano”, a declarat el.

De Niro a afirmat într-un videoclip dat publicității în octombrie că ar vrea să-l lovească în față pe nominalizatul republican în cursa pentru Casa Albă, numindu-l pe Trump „un idiot, un dezastru național, un motiv de jenă pentru această țară… acest prost, acest măscărici”.

Săptămâna trecută şi-a schimbat, însă, declaraţia.

„Nu pot să fac asta acum că e președinte. Și trebuie să respect funcția… Trebuie pur și simplu să văd ce va face și cum va acționa în anumite chestiuni. După cum am văzut în multe orașe, sunt muți oameni foarte nemulțumiți și care protestează”, a menţionat actorul.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
93 %
2.2kmh
100 %
joi
8 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...