Papa Francisc îi compară pe bârfitori cu teroriştii

0

Papa Francisc a comparat sâmbătă, în Bangladesh, actul de a bârfi cu terorismul, și le-a spus preoților și măicuțelor la sfârșitul călătoriei sale în Asia că bârfa este distructivă pentru armonia religioasă, relatează DPA.

„Dușmanul armoniei într-o comunitate religioasă este spiritul bârfei — este un fel de terorism”, a declarat papa la o reuniune a catolicilor de dinainte de plecarea sa din Dacca.

„Este la fel ca în cazul teroriștilor care nu recunosc acest lucru, dar lasă bombe în urma lor”, a declarat papa în fața unei mulțimi adunate la o biserică portugheză din secolul al XVI-lea din Dacca.

Francisc, care a petrecut trei zile în Bangladesh în cadrul unei vizite de șase zile în Asia, le-a cerut catolicilor „să-și muște limba” pentru a evita neîncrederea și diviziunea.

În timpul șederii sale la Dacca, Francisc a recunoscut nenorocirea cu care se confruntă populația rohingya, minoritate musulmană persecutată în Myanmar, care a fugit cu sutele de mii în Bangladesh pentru a scăpa epurărilor armatei.

Francisc a fost sfătuit să nu folosească acest cuvânt în timpul primei părți a vizitei sale în Asia, cea din Myanmar, unde membrii minorității musulmane nu sunt considerați cetățeni ci sunt numiți bengali, ceea ce sugerează că sunt intruși din Bangladesh.

Peste 624.000 de musulmani rohingya au trecut în Bangladesh după ce armata din Myanmar a lansat o operațiune de reprimare a insurgenților musulmani acuzați că au comis atacuri asupra unor posturi de securitate din satul Rakhine pe 25 august.

Deja ai votat!
se încarcă...