joi, martie 28, 2024
AcasăCaleidoscopPapa Francisc îi compară pe bârfitori cu teroriştii

Papa Francisc îi compară pe bârfitori cu teroriştii

Papa Francisc a comparat sâmbătă, în Bangladesh, actul de a bârfi cu terorismul, și le-a spus preoților și măicuțelor la sfârșitul călătoriei sale în Asia că bârfa este distructivă pentru armonia religioasă, relatează DPA.

„Dușmanul armoniei într-o comunitate religioasă este spiritul bârfei — este un fel de terorism”, a declarat papa la o reuniune a catolicilor de dinainte de plecarea sa din Dacca.

„Este la fel ca în cazul teroriștilor care nu recunosc acest lucru, dar lasă bombe în urma lor”, a declarat papa în fața unei mulțimi adunate la o biserică portugheză din secolul al XVI-lea din Dacca.

Francisc, care a petrecut trei zile în Bangladesh în cadrul unei vizite de șase zile în Asia, le-a cerut catolicilor „să-și muște limba” pentru a evita neîncrederea și diviziunea.

În timpul șederii sale la Dacca, Francisc a recunoscut nenorocirea cu care se confruntă populația rohingya, minoritate musulmană persecutată în Myanmar, care a fugit cu sutele de mii în Bangladesh pentru a scăpa epurărilor armatei.

Francisc a fost sfătuit să nu folosească acest cuvânt în timpul primei părți a vizitei sale în Asia, cea din Myanmar, unde membrii minorității musulmane nu sunt considerați cetățeni ci sunt numiți bengali, ceea ce sugerează că sunt intruși din Bangladesh.

Peste 624.000 de musulmani rohingya au trecut în Bangladesh după ce armata din Myanmar a lansat o operațiune de reprimare a insurgenților musulmani acuzați că au comis atacuri asupra unor posturi de securitate din satul Rakhine pe 25 august.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...