spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăCaleidoscopCopii afectaţi de jocurile video

Copii afectaţi de jocurile video

O analiză a studiilor derulate între 2010 şi 2017 asupra efectelor pe care jocurile violente le au asupra copiilor arată că acestea sunt primejdioase.

 

Cercetătorii americani de la Dartmouth au analizat rezultatele obţinute de studiile derulate între anii 2010 şi 2017 care aveau drept obiectiv stabilirea efectelor jocurilor video violente asupra dezvoltării copiilor. Rezultatul nu este unul surprinzător. Oamenii de ştiinţă spun că datele arată fără echivoc faptul că jocurile video violente îi fac pe adolescenţi să reacţioneze mai agresiv.

Potrivit rezultatelor, adolescenţii expuşi la astfel de jocuri sunt mai predispuşi să lovească o persoană. De asemenea, s-a observat o incidenţă mai mare a agresiunilor minore raportate de părinţi, profesori şi colegi ai copiilor.

Oamenii de ştiinţă au observat şi deviaţii care necesită analize ulterioare. Se pare că adolescenţii din Occident sunt mai puternic influenţaţi decât cei din Est. Unul dintre profesorii participanţi la studiul de analiză are şi o explicaţie în acest sens. În culturile estice şi populaţia hispanică se identifică şi cu victimele acestor agresiuni. Asta spre deosebire de occidentali, unde accentul cade pe individualism.

Analiza se bazează pe multitudinea de studii anterioare care au descoperit o legătură între jocurile video violente şi riscurile pe care şi le asumă adolescenţii.

 

Jocurile violente, printre cele mai bine vândute

 

Multe dintre jocurile aflate în topul vânzărilor, pe calculator, console sau telefon, sunt cu accente violente.

Pentru PC, pe primele locuri se află jocuri precum „League of Legends”, „Dungeon Fighter Online”, „Player Unknown’s Battlegrounds”, „Crossfire” sau „Fantasy Westward Journey Online II”.

Pentru console, cele mai vândute şi jucate jocuri sunt „Fortnite: Battle Royale”, „FIFA 18” şi „Call of Duty: WWII”. Ele sunt urmate de „The Crew 2”, „Grand Theft Auto V” şi „Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege”.

Nici pe telefon lucrurile nu stau diferit. Jocurile „Honour of Kings”, „QQ Speed”, „Pokemon Go” şi „Knives Out” sunt cele mai jucate.

Potrivit unui top realizat de un ONG în 2017, cele mai violente jocuri de anul trecut au fost „Bulletstorm: Full Clip Edition”, „Conan Exiles” şi „Dark Souls III: The Ringed City”. Lista continuă cu „Dead by Daylight”, „For Honor” şi „Friday the 13th: The Game”. Tot foarte violente au fost caracterizate şi jocurile „Outlast II”, „PlayerUnknown’s Battlegrounds”, „Resident Evil 7 Biohazard” şi „Sniper Elite 4”.

Părinţii sunt sfătuiţi să citească cu atenţia descrierile jocurilor şi să respecte indicaţiile cu privire la tipul de public căruia îi sunt recomandate.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...