spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăEditorialDăncilă, guvernarea şi instigatorii

Dăncilă, guvernarea şi instigatorii

Cătălin MORARU
redactor şef

Premierul Dăncilă nu a participat la manifestaţiile de Ziua Marinei de la Constanţa. Pentru că, au explicat cei de la PSD, era posibil „să fie instigatori”. Asta e explicaţia oficială. Cea neoficială este că madam Viorica nu mai poate fi lăsată liberă în public, că Dragnea iaca a participat. Pe lângă faptul că femeia nu s-a deranjat să înveţe limba română la timpul potrivit şi pe lângă apetenţa extraordinară pentru gafe, probabil e în pragul unei internări la psihiatrie. Este evident că şi-a dat seama că poartă o pălărie mult prea mare pentru ea, iar când milioane de oameni fac mişto de tine, nu e o situaţie care să îţi asigure un minim confort psihic măcar, indiferent câte obligaţii ai faţă de Liviu Dragnea.
Şi apoi, ce să spună femeia? Ce să răspundă la întrebările oamenilor despre cum i-au bătut jandarmii pe manifestanţi ca pe hoţii de cai? Ce să răspundă la faptul că guvernul ascunde de un an pesta porcină, ca să vândă băiatul lui tata porcii de la Alexandria? Iar România să piardă 57 de milioane de euro pe care îi obţinea din exportul de carne de porc (aici nu trebuie să mai răspundă nimic).
Singura vină a Vioricăi Dăncilă este că a acceptat postul de premier. În rest, e absolut nevinovată. Nu ştiu ce face la guvern, eu mi-o imaginez croşetând şi urmărind telenovele, când nu citeşte câte un comunicat pus în faţă de Anca Alexandrescu, consiliera pusă de Dragnea să o păzească. Dar stresul aferent funcţiei e din ce în ce mai mare, de unde şi dezinteresul. Că totuşi, nu poţi fi aşa de prost încât să nu ştii în ce oraş eşti. Poate doar să nu te intereseze, să fie o obligaţie neinteresantă, de care abia aştepţi să scapi.
Cu toate astea nu aş fi dorit să o văd pe doamna Dăncilă izbucnind în lacrimi sau aruncându-se în mare la întrebările ziariştilor. Pentru că nu e vina ei, e vina noastră. România e condusă de un guvern inept, Dăncilă nu este excepţia dintr-un guvern competent. Mai toţi membrii guvernului sunt la fel de pricepuţi, unii sunt doar mai lipiţi de Dragnea, gen Carmen Dan (care merită un text separat pentru lipsa de scrupule şi prostia afişată zilele astea).
Iar faptul că românii acceptă să fie conduşi de nişte arivişti nepricepuţi şi agramaţi arată o profundă lipsă de respect de sine. Aşa stau lucrurile, indiferent că ne place sau nu. Dincolo de salariile mârlăneşti ale funcţionarilor, de cei trei lei în plus la pensie, de tichete de vacanţă, de zile libere cât cuprinde, eu parcă mă uit la un spectacol cu nişte mahări care mănâncă bine la o masă pe terasă şi aruncă oasele la câinii care mişună prin jur. Noi fiind câinii în imaginea asta, evident.
Şi cum procedezi cu un câine care mai şi latră după ce i-ai aruncat un os? Îi dai un picior peste bot, evident.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

  1. Si-au mai facut o institutie careia i-au picat din simpatie , marinarii si toti cei apropiati lor. E ca si invitatia ptr. prieteni la o zi onomastica , iar dumnealor nu vin nici din bun simt nici din obligatie . Traga-si ponoasele si de aici domnii cu functii care asa hotărasc .

Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...