spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăEditorialTrădători şi semne de guvernare

Trădători şi semne de guvernare

Cătălin MORARU
redactor şef

Deputatul Florin Iordache, după ce a declarat război UE de la tribuna parlamentului, a coborât de acolo cu mâinile sus şi cu degetele mijlocii de la ambele mâini ridicate. E semnul ăla care la americani înseamnă “fuck you”, iar la români înseamnă altceva, un cuvânt ce a făcut furori în România când a fost alăturat acronimului PSD pe un număr de înmatriculare. Apoi îndemnul a apărut pe garduri, pe asfalt, pe ziduri, pe câmpuri, peste tot.
Ei, a venit rândul pesediştilor să arate românilor semnul ăsta. Programul lor de guvernare, în fond, aşa cum comentează mai toată lumea.
Şi pentru că asta cu statul paralel s-a cam ofilit, a început intensificarea retoricii naţionaliste, o dată ce UE a stabilit oficial că suntem ultima găină a Europei. Acum, cei care le spun pesediştilor că siluirea justiţiei ne scoate din rândul democraţiilor sunt trădători de ţară. Cei care critică guvernarea PSD în relaţia cu restul Europei sunt trădători de ţară. Eu am mai auzit discursul ăsta, cei tineri probabil nu îl mai ţin minte. Se chema comunism perioada aia. Şi oricine îl critica pe semianalfabetul care conducea ţara ajungea la pârnaie.
Pentru a nu ne întoarce acolo, trebuie să facem distincţia între România şi cei care conduc România. Ţara e condusă de o doamnă care este, la rândul ei, analfabetă funcţional, nu poate vorbi liber, doar citeşte de pe foi şi, în general, nu pricepe mare lucru din ce se întâmplă. Toţi românii care au observat asta sunt trădători? PSD nu este România, este partidul de guvernare şi e ajutat de ALDE şi UDMR.
Dacă scriem despre guvernul Dăncilă că este extrem de neperformant, că miniştrii sunt asemenea premierului, nu înseamnă că sunt trădător de ţară, ci doar semnalez un fapt. De unde până unde nulităţile astea promovate de Liviu Dragnea, la absolut toate nivelurile, nu doar la guvern, se confundă cu România?
Scenariul promovat de pesedişti este următorul: toţi oficialii UE, specialiştii Comisiei de la Veneţia, plus europarlamentarii şi Comisia Europeană fac parte dintr-o conspiraţie împotriva inegalabilului om de stat Liviu Dragnea, şeful PSD. Deci, împotriva României, zic pesediştii.
Nu Uniunea Europeană mă interesează, la cât de greu se mişcă, până se trezesc europenii, UE se dizolvă. Dar mă interesează modul în care partidul de guvernământ pune problema, că cine nu e cu noi, e trădător de ţară, că partidul are dreptate întotdeauna. Credeţi că, după ce Dragnea scapă de puşcărie, gata se opreşte? Eu nu cred. Foarte mulţi români stau relaxaţi şi spun că scăpăm de pesedişti la alegeri, până atunci să ne mai bucurăm de pomenile primite. Dar dacă gaşca asta hotărăşte că nu mai e nevoie de alegeri, că se pricepe prea bine la condus, ce se întâmplă? Toţi cei pe care i-am întrebat mi-au răspuns scandalizaţi “nu se poate”, însă nici unul nu mi-a răspuns de ce nu s-ar putea, cu argumente valide, nu că nu le dă voie legea.
Dacă ar fi după lege, PSD ar trebui aruncat de la guvernare pentru că e un grup care legiferează în interes propriu, lucru interzis prin Constituţie. Care e reacţia pesediştilor la acest aspect? Exact gestul de ieri al pesedistului Florin Iordache.
Bineînţeles că raportul Comisiei Europene e rău vizavi de justiţie, e ceea ce spun românii care protestează în stradă de doi ani. Evident, aceste concluzii, înainte de a prelua România preşedinţia Consiliului UE, arată că gaşca asta de mafioţi nu e în stare să se ocupe cu profesionalism de oportunitatea asta, ivită o dată la 15 ani. Chiar dacă ar fi bine intenţionaţi nu ar reuşi asta, că nu au cu cine, e un partid care a adus nepriceperea, nepotismul şi neam-prostia ca politică de cadre. Normal că Finlanda ar trebui să preia mandatul României, iar noi să ne ocupăm de investiţii, de luat bani europeni, că nivelul investiţiilor în România e mai mic decât în 2004, toţi banii se duc pe salarii şi pensii (care se dublează, zice Olguţa, ministra, dar nu spune de unde ia banii).
Şi uite că după ce am scris adevărurile astea limpezi şi pentru un elev de liceu, am devenit, brusc, trădător de ţară.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.5 ° C
9.6 °
9.3 °
85 %
3.4kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...