joi, mai 16, 2024
AcasăEditorialCreația lui Dragnea

Creația lui Dragnea

Cătălin MORARU

redactor șef

 

Cred că putem privi PSD așa cum e azi ca pe creația integrală a lui Dragnea, fără să greșim vreun pic. Cu sau fără Dragnea, pesediștii au problemele pe care le anticipa toată lumea, anume lipsa de cadre și de credibilitate. Diferența e că acum, fără Dragnea, fac mai mult scandal după ce sunt dați afară, ceea ce pe vremea lui Livache nu prea se întâmpla.

Ieri s-a mai derulat un episod din lupta pentru ștergerea trecutului pătat al PSD. A fost schimbată Carmen Dan. Meleșcanul, cum îi zicea premierul Viorica, e pe cale să fie schimbat și el. Mai urmează alți oameni de bază din epoca Dragnea. Ministrul Cuc, care de emoție a ajuns ieri la spital, după un accident provocat de șoferul personal, apoi Petre Daea, care a organizat și un picnic duminică, poate-poate apucă să ceară îndurare de la vreun șef. Nu are nici o șansă, cine a văzut privirile alea de câine credincios, pe care le arunca Daea către Liviu Dragnea, s-a lămurit deja că omul nu are nici o șansă de a rămâne ministru. Pe listă mai e, cică, Andronescu, cu care îi va fi mai greu doamnei Viorica, plus încă niște necunoscuți de prin guvern, miniștri de care nu a auzit nimeni.

Fără îndoială că dintre toți, cea mai așteptată schimbare era cea a ministrului de interne, Carmen Dan. Doamna în cauză a spus mândră că nu e vorba de rezultatele ca ministru, ci e o decizie politică, rățoindu-se puțin la madam Dăncilă cum că a cedat presiunilor lui Iohannis. Premierul a răspuns și ea ce a putut. Dar o să se înțeleagă mai bine în viitor, după ce pleacă amândouă, că doar sunt vecine de bloc la Videle.

Asta nu înseamnă că trebuie să trecem prea ușor peste aroganțele cucoanei de la interne, a cărei principală realizare este că și-a făcut operație estetică. Este tabloul tipic al unui ministru pesedist, om de casă de-al lui Liviu Dragnea. Secretară din Videle ajunsă prefect, apoi parlamentar, apoi ministru de interne, a reușit să ducă acest minister într-un ridicol nemaivăzut. Polițiștii sunt neprotejați de legi și au ajuns să fie indiferenți la problemele oamenilor, scriem zilnic despre asta. Jandarmeria a ajuns de râsul curcilor, apoi o instituție urâtă de o grămadă de lume după ce a făcut pe 10 august, când doar un pic a lipsit să nu moară un protestatar din piață. Activitatea bună a secretarei din Videle a mai avut ca rezultat și sute de plângeri penale făcute împotriva ei, iar zeci de mii de oameni i-au cerut demisia în stradă. Nu a înțeles nimic, se vede din declarația ei de ieri, când a spus țățos „se vede că ce era bun anul trecut, nu mai e bun anul ăsta”. Bun pentru ea, probabil, așa cum e secretizarea documentelor de la mitingul din 10 august, ca să nu știe nimeni ce s-a întâmplat acolo și, mai ales, ce rol a avut Carmen Dan.

Cam așa arată CV-ul unui ministru din PSD-ul lui Dragnea. Cred că putem generaliza priceperea asta, țățismul și fandoseala la aproape tot guvernul, puțini sunt cei care nu se încadrează în acest portret robot. Și, după ce au pus umărul la efortul lui Dragnea de a alunga din partid mai toți oamenii care aveau un pic de creier, acum se foiesc pesediștii pe toate părțile că nu au un candidat la prezidențiale. Dăncilă se ceartă cu Firea, care e proaspăt operată și are energie. Oprișan se ceartă cu Fifor, Fifor se ceartă cu Firea și cu Oprișan, Șerban Nicolae se ceartă și el cu Dăncilă, iar Codrin Ștefănescu plânge prin casă, că nu mai înțelege nimic.

Cam ăsta e tabloul general din PSD. Niște debusolați care nu știu pe ce lume se află, dar foarte nervoși pe români că nu îi mai votează, deși le-au dat șpagă pe toate părțile.

Privind-o ieri pe Carmen Dan încep să mă întreb dacă oamenii ăștia care ne guvernează chiar cred ce spun. Adică, sincer, chiar crede fostul ministru de interne că a făcut treabă bună la minister? Dacă da, nici măcar de râs nu mai e.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
14.4 ° C
14.4 °
13.6 °
55 %
0.9kmh
0 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...