Grav accident feroviar în Spania

Cel puţin patru persoane au murit şi alte 49 au fost rănite, ieri dimineaţa, în urma deraierii unui tren de călători la Porrino, în provincia Pontevedra din nord-vestul Spaniei, informează Agerpres.

Potrivit ziarului „El Mundo”, accidentul s-a produs în jurul orei locale 9:30. Trenul, condus de un mecanic portughez şi aparţinând companiei de căi ferate Comboios de Portugal, a deraiat la circa 50 de metri de gara Porrino. El realiza legătura între oraşul spaniol Vigo şi cel portughez Porto şi avea la bord 65 de persoane.

Imagini difuzate de postul de televiziune regional din Galicia arată trenul intrat într-un stâlp electric; doar primul vagon era răsturnat, celelalte două rămânând aproape intacte. „Nu cunoaştem deocamdată cauza accidentului”, a explicat un consilier municipal din Porrino, Manuel Carrera.

Guvernul regional din Galicia a anunţat că două elicoptere şi zece ambulanţe participă la operaţiunile de salvare.

În regiunea Galicia s-a înregistrat cel mai grav accident feroviar din Spania începând din 1944. Pe 24 iulie 2013, un tren a deraiat după ce a intrat într-o curbă cu o viteză de 179 km/h în apropiere de Compostela, într-o zonă unde viteza limită admisă era de 80km/h. În accident au murit 80 de persoane, iar alte 144 au fost rănite.

Deja ai votat!