spot_img
luni, decembrie 11, 2023
AcasăInternaționalUnul din cinci germani provin din altă ţară

Unul din cinci germani provin din altă ţară

Numărul persoanelor provenite din migraţie care trăiesc în Germania a ajuns la un record în 2015, unul din cinci locuitori trăgându-şi rădăcinile dintr-o altă ţară, relata ieri Agerpres.

În total, 17,1 milioane de persoane cu origini în imigraţie trăiau în Germania în 2015, înregistrându-se o creştere cu 4,4% comparativ cu 2014, potrivit datelor Oficiului federal de statistică (Destatis). Dar majoritatea din cei circa un milion de refugiaţi care au sosit în Germania anul trecut nu au fost incluşi în ultimele date. Persoanele provenite din imigraţie reprezentau 21% din populaţia totală a Germaniei de peste 82 milioane de locuitori, creşterea fiind datorată imigraţiei în cea mai mare putere economică a Europei, susţine Destatis.

Numărul imigranţilor a crescut cu 5,5% în 2014, ajungând la 11,5 milioane în 2015, precizează Oficiul de statistică.

Turcia, Polonia şi Federaţia Rusă sunt cele trei principale ţări de provenienţă a persoanelor cu origini în imigraţie în Germania, afirmă Destatis, care defineşte drept „migrant” o persoană care nu are cetăţenie germană sau care are cel puţin unul dintre părinţi fără cetăţenie germană.

 

Migraţia continuă

 

Pe de altă parte, sute de mii de migranţi intră în Europa pe căi mai puţin cunoscute „secrete”, tot mai utilizate, deoarece unele ţări adoptă controale mai stricte la frontiere, relevă studiul unui cunoscut think-tank britanic Overseas Development Institute (ODI). Cei mai mulţi dintre aceştia au ca destinaţie Germania.

Aproximativ 330.000 de migranţi sunt aşteptaţi să sosească în UE pe rutele mediteraneene binecunoscute în acest an, dar numărul cererilor de azil se estimează să ajungă la 890.000. Diferenţa de mai mult de 500.000 „arată că există mulţi oameni despre ale căror călătorii în Europa ştim puţine lucruri”, menţionează ODI. „Aceşti refugiaţi şi migranţi călătoresc în Europa printr-o varietate de căi şi mijloace «secrete»: unii – pe cale terestră – ascunzându-se în vehicule; alţii – cu avionul – cu documente false sau depăşind termenul prevăzut de şedere”, atrage atenţia studiul.

Potrivit studiului, doar aproximativ o treime dintre aceşti migranţi provin din Siria, cei mai mulţi venind din ţări cu venituri medii.

ODI şi guvernele europene ar trebui să „treacă de la accentul pe controlul şi descurajarea migraţiei la o abordare pragmatică şi eficientă pentru a gestiona mai bine fluxurile de refugiaţi şi migranţi”.

„Măsurile de descurajare şi controalele la frontieră sunt costisitoare şi de cele mai multe ori ineficiente. Controalele la frontieră, în multe cazuri, reorientează pur şi simplu refugiaţii şi migranţii pe rute «ascunse» alternative”, avertizează experţii britanici.

Aproximativ 1,1 milioane de migranţi au sosit în Europa pe mare şi 1,7 milioane de persoane au solicitat azil anul trecut în ţări europene, dar numărul lor a scăzut ca urmare a unui acord UE-Turcia şi a altor acorduri bilaterale privind migranţii.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0.7 ° C
3.1 °
0.6 °
93 %
0.5kmh
99 %
lun
1 °
mar
6 °
mie
4 °
joi
6 °
vin
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta înseamnă să pleci la drum echipat pentru iarnă.

EDITORIAL

Nu este pentru prima dată când scriu despre Centrul Vechi al Botoșanilor și cu siguranță, nici ultima. Noile impresii pe care le-am acumulat după...

EPIGRAMA ZILEI

E zi normală, de altminteri, Dar vreau să vă-ntreb, oameni buni, De ce-n poveşti e Sfânta Vineri Şi niciodată Sfânta … Luni ? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...