miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăInternaționalSUA suprataxează produsele mexicane

SUA suprataxează produsele mexicane

 

Administraţia Trump speră să facă astfel rost de bani pentru zidul de la frontiera dintre cele două ţări.

 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, intenţionează să finanţeze construcţia unui zid la frontiera cu Mexicul impunând o taxă de 20% pe toate produsele venite din această ţară, a afirmat purtătorul său de cuvânt al Casei Albe, potrivit Agerpres.

„Făcând asta, putem strânge 10 miliarde de dolari anual şi plăti cu uşurinţă pentru zid cu ajutorul acestui singur mecanism”, le-a declarat Sean Spicer jurnaliştilor aflaţi la bordul avionului prezidenţial Air Force One la întoarcerea de la Philadelphia.

La rândul său, preşedintele american Donald Trump şi-a menţinut criticile la adresa Mexicului şi, într-o postare pe Twitter, a scris că vecinul sudic al SUA a profitat prea mult timp de Washington, cerând ca situaţia actuală, în care există „deficite comerciale enorme” şi „puţin ajutor la frontiera extrem de sensibilă”, „trebuie să se schimbe ACUM”.

Donald Trump a comparat zidul pe care doreşte să-l construiască la frontiera mexicană cu acela pe care l-a ridicat Israelul pentru a se proteja de atacurile teroriste ale palestinienilor, singura diferenţă în acest caz fiind faptul că SUA au nevoie să se apere nu doar de terorişti, ci şi de imigranţii ilegali şi de traficanţii de droguri care pătrund pe teritoriul american dinspre Mexic. „Zidul este necesar pentru că oamenii doresc protecţie şi el protejează. Tot ce trebuie să faceţi este să întrebaţi Israelul”, a apreciat Trump într-o discuţie cu un prezentator al postului Fox News. El a susţinut că zidul israelian – deşi este criticat pentru că izolează populaţia palestiniană – opreşte 99,9% din pătrunderile ilegale în Israel.

Trump a insistat că bariera pe care o va ridica la frontiera cu Mexicul va fi un zid în adevăratul sens al cuvântului, nu un gard de genul celui care deja există pe unele porţiuni ale respectivei frontiere.

Liderul de la Casa Albă a semnat săptămâna aceasta ordinul pentru începerea construcţiei, motivând că acest zid va opri imigraţia ilegală şi traficanţii de droguri.

Deja ai votat!
Articolul precedentRecepţia Parcului Cornişa, pe final
Articolul următorSÂMBĂTĂ
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
40 %
2.6kmh
100 %
mie
17 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La începutul meciului erau semne bune, dar nu a fost să fie.

EDITORIAL

Oameni cu căștile pe urechi, scriind mesaje sau vorbind preocupați la telefon - aceasta este imaginea nelipsită de pe aproape orice trecere de pietoni...

GÂNDUL ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...