spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăInternaționalProtestatari anti-Putin reţinuţi la Moscova

Protestatari anti-Putin reţinuţi la Moscova

 Aleksei Navalnîi şi peste o mie de susţinători au fost reţinuţi la un miting împotriva puterii corupte de la Moscova.

 

Poliţişti în echipament antirevoltă au operat peste o mie de reţineri la manifestaţia anticorupţie desfăşurată ieri în Piaţa Puşkin din centrul Moscovei, transmite Reuters. Totodată, poliţia le-a cerut prin megafoane protestatarilor să se disperseze.

Mii de protestatari au început să se îndrepte din Piaţa Puşkin spre Kremlin, dar deplasarea le-a fost blocată de barierele instituite de poliţie cu prilejul unui festival al costumelor de epocă pe strada Tverskaia, în centrul capitalei.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, organizatorul protestului anticorupţie, a fost reţinut anterior în faţa casei sale în timp ce se îndrepta spre manifestaţie, care nu fusese autorizată de primărie, a anunţat soţia sa pe Twitter. „Salut, sunt Iulia Navalnîia… Aleksei a fost reţinut în faţa casei. El a cerut să vă transmit că planurile noastre nu s-au schimbat: Tverskaia”, a scris soţia lui Navalnîi pe Twitter, referindu-se la strada din centrul capitalei ruse unde era prevăzută a se desfăşura manifestaţia.

Într-un mesaj separat tot pe Twitter, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi a anunţat că la biroul opozantului rus a fost întreruptă alimentarea cu curent electric.

Mii de susţinători ai liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi au manifestat ieri în toată Rusia. Potrivit presei locale, circa 3.000 de susţinători ai lui Navalnîi s-au reunit la Novosibirsk, în Siberia, şi alte manifestaţii de mai mică amploare au avut loc la Krasnoiarsk, Kazan, Tomsk, Vladivostok şi alte câteva oraşe.

Acesta este al doilea val de manifestaţii după cel din 26 martie organizat în Rusia de Navalnîi, care duce neobosit o campanie anticorupţie pe internet şi şi-a anunţat intenţia de a fi contracandidatul lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din 2018.

Atunci, mai multe sute de persoane au fost arestate în Capitală în cursul celei mai mari manifestaţii antiguvernamentale din ultimii ani. Navalnîi însuşi a fost încarcerat timp de 15 zile.

Aleksei Navalnîi, 41 de ani, s-a făcut cunoscut prin discursurile sale înflăcărate în cursul manifestaţiilor care au însoţit revenirea la Kremlin a lui Vladimir Putin în 2012. El îi atacă fără încetare pe „greii” regimului în înregistrări video anticorupţie, vizionate de milioane de internauţi.

12 iunie, „Ziua Rusiei”, în cursul căreia ţara şi-a aniversat independenţa din 1990, înainte de destrămarea oficială a URSS, a fost o zi festivă marcată de numeroase evenimente publice, în special reconstituiri istorice, precum şi o recepţie dată de preşedintele Vladimir Putin la Kremlin.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...