Bloc turn mistuit de flăcări

0

 

Mai multe persoane au murit sau au fost rănite după ce un bloc de 24 de etaje din Londra a fost mistuit de flăcări.

 

Şase persoane au murit şi 74 sunt tratate în spitale din Londra, dintre care 20 în stare critică, în urma incendiului de la Grenfell Tower (n.r. – o clădire de apartamente din vestul Londrei), izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat Serviciul de ambulanţă din capitala britanică, potrivit Reuters.

Flăcările au cuprins blocul-turn de 24 de etaje situat în vestul Londrei la primele ore ale zilei de ieri. „Am tratat şi luat 64 de pacienţi la şase spitale din Londra, unde 20 de persoane sunt în prezent în stare critică”, a declarat directorul pentru intervenţii al Serviciului de ambulanţă londonez, Paul Woodrow. Alţi zece pacienţi au ajuns pe cont propriu la spital.

 

Cazuri dramatice

 

Mai mulţi martori au povestit scene dramatice cu locatarii imobilului cuprins de flăcări.

Un caz special este cel al unei femei care şi-a pierdut doi dintre cei şase copii ai săi atunci când încerca să scape din clădirea cuprinsă de flăcări, menţionează Reuters. „Toată lumea era şocată, fugea şi ţipa. Am vorbit cu o femeie care stătea la etajul 21. Ea avea şase copii. A plecat alături de toţi şase. Când a ajuns jos avea numai patru copii cu ea. Are inima frântă”, a spus Michael Paramasivan, unul dintre locatarii care s-au salvat.

O trecătoare, Samira Lamrani, a mărturisit că a văzut un copil de vârstă mică aruncat de la fereastra etajului 9 sau 10. „Oamenii începuseră să apară la ferestre, ţipând şi bătând în geam. Geamurile erau uşor deschise, o femeie arăta că urma să îşi arunce copilul şi cerea cuiva să îl prindă. Cineva a făcut acest lucru, un bărbat a fugit în faţă şi a reuşit să prindă copilul”, a declarat ea pentru cotidianul „London’s Evening Standard”.

Un bărbat a fost salvat din flăcări la aproximativ 12 ore după izbucnirea incendiului din Grenfell Tower. „Numeroase persoane sunt date dispărute. Unele s-ar fi putut refugia la vecini sau la prieteni”, primarul capitalei britanice Sadiq Khan la postul de televiziune Sky News.

 

Primarul cere răspunsuri

 

Acesta a mai spus că vor trebui să se dea nişte răspunsuri cu privire la siguranţa blocurilor de tip turn. „Aceste întrebări sunt într-adevăr întrebări importante cărora trebuie să li se dea un răspuns. În întreaga Londră avem multe, multe blocuri turn şi nu putem avea o situaţie în care siguranţa oamenilor este pusă în pericol ca urmare a unor sfaturi proaste sau dacă este cazul, după cum s-a afirmat, pentru că blocurile turn nu sunt dotate şi menţinute în mod corespunzător”, a declarat Khan la BBC Radio.

Documente postate online ce datează de circa un an arată că rezidenţi s-au plâns în mai multe rânduri de starea imobilului şi de riscuri potenţiale de incendiu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...