Sclavie sexuală ascunsă de militarii SUA

0

Soldaţilor americani desfăşuraţi în Afganistan li s-a cerut timp de ani de zile să nu denunţe sclavia sexuală în cadrul poliţiei afgane, chiar şi atunci când au loc abuzuri pe baze americane, deoarece fac parte din cultura locală, potrivit unui raport oficial publicat ieri şi citat de AFP.

Serviciile inspectorului general al Pentagonului au lansat o anchetă cu privire la instrucţiunile primite de către militarii americani după o serie de reportaje despre „bacha bazi” (sau „a te juca cu băieţi”), o practică pedofilă larg răspândită în poliţia afgană.

Mai mulţi militari intervievaţi au indicat faptul că ofiţerii lor au ridicat din umeri atunci când le-au fost raportate posibile cazuri de pedofilie. Unul dintre aceştia „a spus că şi-a informat superiorii şi a primit ca răspuns: «Nu se poate face nimic»; «Este în afara controlului nostru»; «Acesta este Afganistanul» sau «Este ţara lor»”, potrivit raportului.

Pentagonul nu a descurajat niciodată în mod oficial denunţarea abuzurilor sexuale, dar sesiunile de informare despre Afganistan menţionează pedofilia drept o „practică pe larg acceptată” în Afganistan.

O lege interzice acordarea de ajutoare americane unităţilor militare străine care comit astfel de încălcări ale drepturilor omului.

Anul trecut, după dezvăluirile AFP despre aceste practici, aleşii americani au cerut guvernului să-şi intensifice lupta împotriva sclaviei sexuale practicate asupra tinerilor, în rândul forţelor armate afgane sprijinite de SUA. „Bacha bazi”, care înseamnă „a te juca cu băieţi” în dari, una dintre cele două limbi oficiale ale Afganistanului, este încă o practică răspândită în anumite părţi din est, sudul şi nordul ţării. Ea constă în întreţinerea de minori care încă nu au ajuns la vârsta pubertăţii, uneori machiaţi şi travestiţi pentru a face din ei dansatori şi sclavi sexuali.

Deja ai votat!
se încarcă...