luni, decembrie 5, 2022
AcasăInternaționalCoronavirus Germania: Înalți oficiali sugerează că este posibilă apelarea la vaccinuri rusești...

Coronavirus Germania: Înalți oficiali sugerează că este posibilă apelarea la vaccinuri rusești sau chinezești

Germania ar putea lua în considerare folosirea de vaccinuri chinezești și rusești pentru a majora nivelul de imunizare în fața pandemiei de Covid-19, potrivit unor înalți oficiali, citați de Guardian.
Premierul statului Bavaria, Markus Soder, a afirmat că țara sa ar trebui să ia în considerare aprobarea Sputnik V și a vaccinurilor chinezești, declarația acestui influent oficial subliniind presiunea pusă pe politicieni din cauza campaniei slabe de imunizare contra noului coronavirus.
Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a semnalat și el că este deschis la ideea vaccinurilor din Rusia și China, dacă acestea sunt aprobate de autoritățile de reglementare din UE. Într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeiting, Spahn a afirmat că acestea pot ajuta la oprirea pandemiei.
De asemenea, luni dimineață, în contextul în care șefii celor 16 state germane se pregătesc de o întrunire națională pe tema vaccinării, premierul din Brandenburg, Dietmar Woidke, a spus și el că ar trebui luate în considerare vaccinurile din alte țări.
El a declarat la televiziunea publică ARD că respectivele vaccinuri vor trebui să treacă mai întâi de evaluările autorităților de reglementare, dar ”poate că acest lucru poate fi făcut la fel de repede ca la BioNTech și alte vaccinuri”.
”Cred că este necesar și posibil să evaluăm aceste vaccinuri dacă sunt disponibile. Și dacă ele sunt sigure și funcționează, trebuie folosite”, a declarat Woidke.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
1.6 °
-1.7 °
95 %
5.4kmh
100 %
lun
-1 °
mar
2 °
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Că se fac poze cu toate ocaziile e normal, știm. De ce nu sunt puse pe facebook doar alea care trebuie e enigma.

EDITORIAL

O glumă atribuită unui mare bio-fizician spune că dacă ai creștetul capului în apropierea ușii de la cuptor și picioarele într-un lighean cu apă...

GÂNDUL ZILEI

Are, pe lângă tupeu Şi studii aprofundate, C-a aplicat în liceu Ce-a-nvăţat în facultate... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...