duminică, septembrie 24, 2023
AcasăInternaționalÎncoronarea regelui Charles al III-lea. Programul evenimentelor

Încoronarea regelui Charles al III-lea. Programul evenimentelor

Regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de Camilla, regina consoartă, sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey. Au fost planificate o serie de alte evenimente, care vor marca trei zile de ceremonii dedicate încoronării monarhului britanic, relatează BBC și CNN.

Peste 26 de milioane de britanici au urmărit înmormântarea reginei Elisabeta a II-a și peste 20 de milioane de oameni din Marea Britanie au urmărit încoronarea ei în 1953. Pentru noul rege, acesta este un moment definitoriu: un spectacol istoric, dar și o oportunitate de a consolida relația Coroanei cu poporul britanic și statele parte din Commonwealth.

Programul evenimentelor de încoronare

Westminster Abbey va găzdui prima ceremonie de încoronare din ultimii 70 de ani. Sunt așteptate mulțimi de-a lungul Mall, Whitehall și Parliament Square.

  •  Ora 6.00 la Londra (8.00 în România): sunt deschise zonele de vizionare de-a lungul traseului procesiunii.
  • Orele 7.15 – 8.30 (9.15 – 10.30 în România): Oaspeții de la Westminster încep să sosească la punctele de control de securitate din Victoria Tower Gardens.
  • Ora 9.00 (11.00 în România): Congregația este așezată în interiorul Abației.
  • ora 9.45 (11.45 în România): Escorta suveranuluii începe să se adune pentru Procesiunea Regelui de la Palatul Buckingham.
  • Orele 9.30 – 10.45 (11.30 – 12.45 în România): Sosesc șefi de stat, membri ai familiilor regale străine, membri ai familiei regale britanice, reprezentanți ai guvernelor externe, miniștri ai guvernului britanic, premieri și foști premieri.
  • Ora 10.20 (12.20 în România): Procesiunea Regelui. Regele și regina călătoresc de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey.
  • Ora 11.00 (13.00 în România): Începe ceremonia de încoronare.

Slujba va fi urmată de Procesiunea Încoronării – regele și regina se întorc de la Westminster Abbey la Palatul Buckingham. Mai târziu, după-amiază, regele și regina vor saluta mulțimile de la balconul Palatului Buckingham.
Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea al Regatului Unit va fi difuzată în direct la TVR 1 şi TVR INFO sâmbătă, 6 mai, de la ora 12.30.

Charles devine cel de-al 39-lea monarh încoronat la Westminster Abbey

Odată cu moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la casa ei din Balmoral, pe 8 septembrie 2022, Charles al III-lea a devenit instantaneu rege. În zilele care au urmat, el a fost proclamat oficial noul monarh al Marii Britanii și acum, după luni de pregătire minuțioasă, ceremonia oficială de încoronare va avea loc la Westminster Abbey. Mii de oameni sunt așteptați să se adune la Westminster Abbey și pe străzile înconjurătoare din centrul Londrei pentru a asista la evenimentele programate pentru sâmbătă, 6 mai.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.5 ° C
23.9 °
21.1 °
69 %
2.2kmh
100 %
Dum
23 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
28 °
joi
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

M-am înfiorat ascultându-l pe Ciolacu, fantele de Buzău devenit prim – ministru, cum declamă pe sticlă: impozităm luxul și viciul și averea, scădem numărul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...