spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăInternaționalIsrael aduce dovezi că spitalul Al Shifa din Gaza a fost folosit...

Israel aduce dovezi că spitalul Al Shifa din Gaza a fost folosit de terorişti

Imagini din Spitalul Al Shifa, surprinse de camerele de supraveghere, arată cum ostatici răpiți de teroriștii Hamas au fost aduşi aici.

Armata israeliană publică noi imagini cu ostatici răpiți de teroriștii Hamas de pe teritoriul Israelului, după atacul sângeros al grupării, din 7 octombrie. De această dată sunt imagini salvate de pe camerele de supraveghere ale spitalului Al Shifa, existând dovezi că aici au fost aduși o parte dintre ostatici.

„Aceasta este o probă de la Spitalul Al Shifa din ziua masacrului, 7 octombrie 2023, între orele 10:42 și 11:01, în care ostaticii, un civil nepalez și un civil thailandez, răpiți de pe teritoriul israelian, sunt văzuți înconjurați de teroriști Hamas înarmați. Unul dintre ostatici este rănit și este transportat pe un pat de spital, iar celălalt merge pe jos. Aceste constatări dovedesc că organizația teroristă Hamas a folosit complexul spitalului în ziua masacrului din 7 octombrie ca infrastructură teroristă”, transmite Armata israeliană, publicând și imaginile video.

De asemenea, au fost publicate și imagini video cu un tunel adânc de 10 metri sub acest spital, care se întinde pe o distanţă de 55 de metri până la o uşă rezistentă la explozie. „Acest tip de uşă este folosit de organizaţia teroristă Hamas pentru a împiedica forţele israeliene să pătrundă în centrele de comandă şi în instalaţiile subterane aparţinând Hamas”, se arată într-un comunicat militar însoţit de o înregistrare video în care se vede un pasaj îngust, cu acoperiş de beton boltit, care se termină cu o uşă gri.

Optimism pentru eliberarea femeilor şi copiilor

Un draft recent al unei posibile înțelegeri pentru a asigura eliberarea ostaticilor pe care Hamas îi deține în Gaza propune o pauză de patru până la cinci zile în lupte pentru eliberarea inițială a 50 de ostatici, au declarat pentru CNN două surse familiare cu discuțiile.

Încă nu s-a ajuns la un acord, iar textul unei înțelegeri a făcut obiectul unor negocieri de săptămâni întregi. Dar negociatorii din diferite țări, inclusiv înalți oficiali ai administrației Biden, își exprimă un optimism rar în legătură cu progresul înregistrat. Diferențele în unele dintre principalele puncte de blocaj au început să se reducă, spun sursele, și, deși discuțiile ar putea fi încă întrerupte, un acord ar putea fi acum la câteva zile distanță.

„Credem că suntem mai aproape decât am fost poate în orice moment de când au început aceste negocieri, în urmă cu câteva săptămâni”, a declarat consilierul adjunct pentru securitate națională Jon Finer pentru Jake Tapper, de la CNN, în cadrul emisiunii „State of the Union” de duminică. Finer nu a intrat în detalii despre discuții și a subliniat că nu există un acord final.

Potrivit The Guardian, înțelegerea se concentrează în continuare asupra femeilor și copiilor. Israelul vrea ca toate femeile și copiii ostatici să fie scoși din Gaza și, în schimb, este pregătit să predea un număr mai mare de femei și copii palestinieni pe care îi ține în închisorile sale.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...