spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăInternaționalPrimul avans semnificativ de la declanşarea contraofensivei ucrainene

Primul avans semnificativ de la declanşarea contraofensivei ucrainene

Armata ucraineană a declarat ieri că a împins forțele rusești înapoi „între trei și opt kilometri” de pe malurile râului Nipru, ceea ce, dacă se confirmă, ar fi primul avans semnificativ al forțelor Kievului la câteva luni de la o contraofensivă dezamăgitoare, transmite The Guardian.

„Cifrele preliminare variază între trei și opt kilometri, în funcție de specificul, geografia și designul peisajului de pe malul stâng”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Natalia Gumenyuk, la televiziunea ucraineană, fără a preciza dacă armata ucraineană deține controlul complet al zonei sau dacă rușii s-au retras.

„Inamicul continuă tirurile de artilerie pe malul drept”, a spus ea, estimând că „zeci de mii” de soldați ruși se află în zonă.

 

Rusia a lansat valuri de drone asupra Kievului

 

Rusia a lansat valuri de drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutiv, intensificându-şi atacurile asupra capitalei ucrainene după câteva săptămâni de pauză, a anunţat administraţia militară a Kievului, transmite Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au informat că sistemul de apărare antiaeriană a distrus 15 din cele 20 de drone kamikaze Shahed, lansate de Rusia asupra regiunilor Kiev, Poltava şi Cerkasî.

În mesajul său zilnic către populaţie, preşedintele Zelenski a anunţat sâmbătă seară noi măsuri pentru a întări sistemul ucrainean de apărare antiaeriană în săptămânile viitoare.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...