spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăInternaționalMasacru în Moscova: Cel puțin 40 de morți și 100 de răniți,...

Masacru în Moscova: Cel puțin 40 de morți și 100 de răniți, într-un atac armat urmat de explozii, în timpul unui concert (VIDEO)

Cel puțin 40 persoane au fost ucise și 100 rănite în urma unui incident armat care a avut loc astăzi la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, relatează agenția rusă de presă de stat TASS. Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în sala de spectacole, citează Reuters. Atacatorii au folosit, de asemenea, explozibili, provocând un incendiu.

Potrivit corespondentului agenţiei RIA, persoane în ţinută de camuflaj au dat buzna la parterul sălii înainte de a deschide focul şi de a arunca „o grenadă sau o bombă incendiară, care a provocat un incendiu”.

„Oamenii din sală s-au întins pe podea pentru a se proteja de focurile de armă timp de 15-20 de minute, după care au început să se târască afară. Mulţi au reuşit să iasă”, a declarat jurnalistul de la RIA, care a adăugat că „există răniţi, asta este sigur”.

În momentul atacului, 6.200 de persoane s-ar fi putut afla în sala de spectacole pentru concertul trupei „Picnik”, unde aproape toate biletele erau epuizate. În total, capacitatea maximă a sălii din Crocus este de peste 9.500 de persoane. Peste 70 de echipaje de ambulanță acordă asistența necesară tuturor răniților.

Atac denunţat drept un atentat terorist

Diplomaţia rusă a denunţat drept „un atentat terorist sângeros” atacul armat şi incendiul provocat de persoane înarmate necunoscute într-o sală de concerte din suburbiile Moscovei, relatează AFP.

„Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că președintele rus Vladimir Putin primește actualizări periodice cu privire la atacul armat. „Putin a dat toate instrucțiunile necesare în legătură cu incidentul”, a declarat Peskov, potrivit agențiilor de presă rusești.

„Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente”

Ucraina nu are absolut nicio legătură cu atacul armat care s-a soldat vineri cu zeci de morţi şi peste 100 de răniţi la Moscova, a declarat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, calificându-l drept un „act terorist”, transmite France Presse. „Să fie clar, Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente”, a declarat pe Telegram Podoliak, a cărui ţară luptă de doi ani împotriva invaziei ruse.

Şi Legiunea Libertatea Rusiei, un grup de luptători ruşi anti-Kremlin cu baza în Ucraina, a negat orice implicare în atacul armat ucigaş de vineri asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei. „Subliniem că Legiunea nu luptă împotriva civililor ruşi”, a declarat grupul, care pune atacul pe seama „regimului terorist al lui Putin”.

De asemenea Casa Albă a transmis că „nu are niciun indiciu în acest stadiu că Ucraina sau ucraineni ar fi implicaţi” în atacul asupra unei săli de concerte de lângă Moscova. „Nu vă sfătuiesc, în acest stadiu iniţial, să faceţi vreo legătură cu Ucraina”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al SUA.

Autorităţile au întărit măsurile de securitate

Autorităţile ruse au anunţat că au întărit măsurile de securitate pe aeroporturile şi gările din Moscova, potrivit surselor citate. „O tragedie teribilă a avut loc astăzi la Crocus. Transmit condoleanţe rudelor celor decedaţi”, a declarat primarul Moscovei.

La rândul său, patriarhul ortodox Kirill „se roagă pentru odihna sufletelelor celor decedaţi”, potrivit purtătorului său de cuvânt, Vladimir Legoida.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.3 ° C
14.2 °
10 °
85 %
2.2kmh
52 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...