spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăInternaționalMedvedev cere uciderea tuturor celor implicați în atentatul din Moscova

Medvedev cere uciderea tuturor celor implicați în atentatul din Moscova

Liderii ruşi cer cele mai dure măsuri după atentatul de la Moscova şi se vorbeşte chiar de uciderea tuturor celor implicaţi.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că este necesar „să fie uciși toți cei implicați” în atacul terorist care a avut loc în 22 martie într-o sală de concerte din regiunea Moscovei, transmite cotidianul ucrainean Pravda.

„Ar trebui să fie uciși? Este necesar. Și așa va fi. Dar este mult mai important să fie uciși toți cei implicați. Toți. Cine a plătit, cine a simpatizat, cine a ajutat. Ucideți-i pe toți”, a scris Medvedev, pe canalul său Telegram.

În seara zilei de 22 martie, în Krasnogorsk, lângă Moscova, a avut loc un atac terorist în sala de concerte Crocus City Hall, în timpul unui concert al grupului Picnic, soldat oficial cu cel puțin 137 de morți, însă bilanţul ar putea să crească.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a susținut că este vorba de o provocare deliberată a regimului Putin. Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a declarat că Ucraina nu are nimic de-a face cu atacul terorist. Casa Albă a declarat că nu a văzut niciun indiciu că Ucraina ar fi fost implicată.

Vladimir Putin a acuzat faptul că ar fi fost „pregătită o fereastră” pentru ca cei suspectați de atacul terorist să treacă granița cu Ucraina.

Potrivit presei, Statele Unite nu pun sub semnul întrebării implicarea ISIS în atacul terorist și afirmă că au avertizat în prealabil Rusia cu privire la amenințarea unui astfel de atac terorist.

Gruparea teroristă „Statul Islamic” a numit atacul terorist de la Primăria Crocus din regiunea Moscovei drept „cel mai brutal atac din ultimii ani” și a publicat fotografii ale teroriștilor, iar o agenție de știri apropiată jihadiștilor a publicat o înregistrare video din timpul atacului.

Suspecţii au fost torturaţi crunt

Cei patru suspecți pentru atacul terorist de la Moscova poartă pe corp semnele unor violențe puternice, după cum se vede din fotografiile cu ei când au fost duși în fața tribunalului pentru a fi arestați. Unul dintre ei era în stare de inconștiență, în timp ce altul purta un bandaj imens la urechea dreaptă. Imagini apărute pe rețelele sociale rusești și preluate apoi și de media arată că, de fapt, ei au fost torturați prin metode extrem de crude, de la tăierea urechii până la electrocutarea organelor genitale.

Imagini cu unul dintre suspecți imediat după ce a fost prins, imobilizat la pământ, iar unul dintre soldații ruși îi taie urechea dreaptă și îl forțează să o mănânce, au apărut încă de sâmbătă pe rețelele sociale. Ele sunt deosebit de dure și nu pot fi redate. În alte cadre, suspectul apare ținut de soldați, cu fața plină de sânge. Este vorba despre Saidakrami Raceabalizoda, care a fost dus la tribunal cu un bandaj mare la urechea dreaptă și purtând pe figură semnele unor bătăi. Un alt suspect, Dalerdjon Mîrzoev, ar fi fost torturat prin electrocutarea organelor genitale. El apare într-o imagine distribuită pe canalul rusesc Telegram întins la podea, imobilizat de un soldat, iar lângă se află o baterie folosită la tortură. Cel mai tânăr dintre cei patru suspecți, Muhammadsober Faizov (19 ani), a fost adus în fața instanței într-un scaun cu rotile și părea că este în stare de inconștiență, nefiind capabil să-și țină nici măcar ochii deschiși. El a fost însoțit de un medic.

Al patrulea suspect, Şamsidin Fariduni, a fost adus imobilizat în fața instanței și, la fel ca ceilalți, poartă pe figură semnele violenței, având fața tumefiată. Toți cei patru suspecți au fost puși sub acuzare pentru terorism pentru comiterea masacrului de la Moscova în care au fost uciși peste 130 de oameni. Trei dintre ei și-ar fi recunoscut vinovăția. Instanța a dispus pentru ei arest preventiv până în 22 mai. Suspecții riscă închisoare pe viață.

Statele europene ridică nivelul de alertă teroristă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că în urma întrunirii Consiliului de Securitate de duminică, 24 martie 2024, premierul francez a anunțat ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt, „urgență atentat”, pe întreg teritoriul francez, potrivit unui comunicat MAE. Guvernul francez a luat decizia ca urmare a atentatului terorist de vineri din Moscova, asumat de ISIS. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

Şi poliţia italiană îşi va spori nivelul de vigilenţă înaintea sărbătorii catolice a Paştelui (31 martie), a anunţat ieri Ministerul de Interne italian.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.3 °
15.5 °
60 %
3.1kmh
4 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...