Condamnat după ce a condus maşina Poliţiei fără permis

0

Fostul şef al postului de poliţie Gorbăneşti, Florin Istina, cel care a condus maşina poliţiei timp de şapte ani fără permis, a fost condamnat ieri de magistraţii Judecătoriei Botoşani la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Acesta va trebui să respecte, timp de doi ani, o serie de măsuri, printre care cea de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune şi va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Gorbăneşti, pe o perioadă de 60 de zile.

Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Caz descoperit după o serie de verificări

Cazul a ieşit la iveală în noiembrie 2015, în urma unor verificări efectuate de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) în rândul poliţiştilor care aveau dreptul să conducă maşinile de serviciu. Astfel, deşi conducea Loganul poliţiei, Florin Istina nu a fost găsit în baza de date ca şi posesor de permis.

Investigaţiile aveau să scoată la iveală că în 2013, agentul ar fi depus la dosarul personal o copie xerox după permisul de conducere al soţiei şi pe care a inserat fotografia şi datele sale personale.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!