seven − six =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Goana după cadouri se lasă cu tot mai multe victime pe străzile din oraş. Ieri, în decurs de câteva ore, patru persoane au fost rănite şi cinci maşini au fost avariate în urma a două accidente cauzate în principal de neatenţie şi de traficul infernal de pe străzi.
Un accident în care au fost implicate trei autoturisme a avut loc, miercuri după-amiază, la intersecția dintre Calea Națională și strada Sucevei. O femeie de 32 de ani, aflată la volanului unui autoturism Audi, care se deplasa pe Calea Națională dinspre Stadionul Municipal către strada Sucevei, cu intenția de a pătrunde pe strada Sucevei, a fost ușor rănită după ce mașina acesteia a fost acroșată de un Renault care mergea dinspre gară către centru și care era condus de un bărbat de 49 de ani. În urma impactului dintre cele două vehicule, autoturismul Audi a fost proiectat într-o altă mașină condusă de un tânăr de 24 de ani, care staționa pe strada Sucevei, la semafor. La faţa locului a sosit şi un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) şoferiţa din Audi acuzând dureri. ”Pacienta era stabilă din punct de vedere hemodinamic. Prezenta un traumatism de membru inferior drept, însă a refuzat transportul după ce a primit îngrijiri la faţa locului. I s-a recomandat un consult de specialitate”, a precizat medicul Adreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.
Cu câteva zeci de minute mai devreme, la ieşirea din oraş, spre Cătămărăști Deal, un autoturism Dacia în regim de taxi a fost lovit violent de un camion după o mişcare imprudentă a taximetristului. Cele două autoturisme circulau dinspre Botoșani spre Dorohoi, iar la un moment dat șoferul de pe taxi, care se afla în fața camionului, a semnalizat scurt și a făcut un viraj brusc la stânga pentru a intra la un magazin de mobilă din zonă fără să se asigure, în momentul în care camionul deja se angajase într-o depășire.
Ca să evite impactul din plin, șoferul camionului, de 33 de ani, a tras stânga de volan și a intrat în șanț, după ce a lovit Dacia.
Șoferul de pe taxi, de 32 de ani, a fost rănit, fiind transportat la spital. „Pacientul acuza un traumatism de membru superior stâng, treime medie inferioară. A fost stabilizat şi transportat pentur investigaţii suplimentare”, a precizat medicul Andreea Stăriă din cadrul SJA Botoşani. Polițiștii au ajuns la fața locului pentru a afla cu exactitate cum s-a produs accidentul.
Niciunul din șoferi nu era băut.
Poliţiştii şi medicii se aşteaptă ca, în perioada următoare, să crească numărul de evenimente rutiere. Asta deoarece străzile sunt foarte aglomerate, iar, în goana după cadouri, atât şoferii, cât şi pietonii ajung să ignore regulile de circulaţie. La toate acestea se adaugă explozia numărului de maşini, în judeţ figurând aproape 90.000 de autovehicule. Aglomerarea traficului se dovedeşte tot mai greu de gestionat, în condiţiile în care la Biroul Rutier Botoşani lucrează la limita de avarie.
Anul trecut, de exemplu, în perioada dinaintea sărbătorilor, pe fondul aglomeraţiei au avut loc zeci de tamponări, iar pe străzile centrale s6au format blocaje, multe soldate cu nervi întinş la maxim şi scandal. Şoferii dau vina pe străzile rămase la acelaşi nivel ca acum 40 de ani, iar autorităţile pe faptul că botoşănenii nu mai vor să renunţe la maşină, nici măcar în perioadele foarte aglomerate.
Iar tot acest război se soldează cu victime. Statisticile poliţiştilor rutieri arată că, în primele zece luni din acest an, au avut loc 103 accidente, cu 18 mai puţine decât anul trecut, când s-au înregistrat 85 astfel de evenimente. „Şi numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa este mai mic cu unu faţă de anul trecut, când am înregistrat 19 victime. Şi numărul persoanelor rănite grav – 92 – este mai mic cu 26 faţă de cifra înregistrată în perioada similară a anului trecut. Vom vedea la sfârşitul anului. Dacă situaţia se menţine, va fi al doilea an consecutiv în care vom înregistra scăderi la toţi indicatorii accidentelor grave”, a spus Ionuţ Apostol, comisar la Serviciul Rutier Botoşani.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...