Explozie de bucurie la revenirea acasă a lui Iulian Rotariu (VIDEO)

0

Exlpozie de bucurie la întoarcerea acasă a pompierului maratonist Iulian Rotariu, cel care a reprezentat judeţul în ultramaratonul „The Last Deserts” desfăşurat în Atarctica. Revenit în ţară în cursul nopţii, el a fost aşteptat pe Aeroportul Otopeni de șeful Centrului Operațional Național, colonel Cristian Radu, de prefectul județului Botoșani, Dan Slincu, de șeful ISU Botoșani, colonel Mihail Cristian Amarandei, precum şi de numeroşi prieteni.

Întâmpinat ca un campion

Plecat de acasă în urmă cu o lună, Iulian Rotariu a făcut tot posibilul să se întoarcă cât mai repede alături de familie, iar în jurul orei 10,30 el a intrat în municipiu dinspre Iaşi, unde a fost aşteptat de peste 100 de persoane, care l-au aplaudat minute în şir ca pe un învingător. Cu drapele tricolore şi cu un buchet imens de flori împletit sub forma cifrei 2, locul ocupat de Iulian Rotariu în ultramaratonul de la capătul lumii, botoşănenii au ţinut să-l felicite şi să-l îmbrăţişeze. Îmbrăcat cu tricoul de lider, pe care l-a purtat chiar după prima zi de concurs, el a fost întâmpinat cu lacrimi în ochi de membrii familiei, de cei de la Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism, pentru care a concurat în toate ultramaratoanele la care a participat, de zeci de colegi, prieteni şi apropiaţi, de oficialităţile locale, dar şi de câţiva elevi. Adus cu o maşină până în apropiere de AlfaLand, el a apărut alergând, purtând medialia de argint primită la sfârşitul cursei „The Last Deserts!”. Simbolic, el a trecut printr-o panglică ce simboliza linia de finish, pe acordurile melodiei „We Are The Champion” a trupei Queen. Vizibil emoţionat, el a trecut peste oboseala cursei epuizante şi a drumului atât de lung, de peste 14.000 de kilometri, şi a ţinut să-i îmbrăţişeze pe toţi şi să le mulţumească pentru suportul acordat atât în pregărirea cursei, cât şi pe durata competiţiei, fără suportul cărora nu ar fi ajuns să-şi îndeplinească acest vis. Valul de simpatie de care s-a bucurat Iulian a făcut ca preţ de câteva minute circulaţia de la intrarea în municipiu să fie deviată, o bună porţiune de şosea fiind ocupată de cei care au ţinut să-l felicite pentru performanţa obţinută. Primele lui cuvinte au fost de mulţumuri, atât faţă de membrii familie, cât şi faţă de Dana Vieriu, cea care l-a antrenat şi care l-a învăţat să-şi depăşească limitele.

Antarctica, ultramaratonul în care frigul doare

De aici, Iulian Rotariu a plecat spre sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, al cărui angajat este, unde a povestit încercările prin care a trecut. „De departe, Antarctica a fost cel mai greu ultramaraton. Dacă soarele şi căldura le mai suporţi, mai ales dacă te hidratezi, în schimb frigul doare. Şi am simţit acest lucru”, a spus Iulian Rotariu, care deşi a recunoscut că au existat momente când s-a simţit epuizat, a reuşit să ducă la bun sfârşit cursa gândidu-se la copiii care nu vor ajunge niciodată să-şi ducă cursa până la capăt. „A fost un vis de-al meu să alerg la pol. Când eram mic, ceilalţi copiii mă întrebau ce vreau să fac când voi fi mare şi râdeau de mine când le spuneam că voi alerga în Sahara şi la Polul Nord. Nu a fost să fie Polul Nord, ci cel Sud, dar am ajuns să-mi trăiesc visul cu ochii”, s-a destăinuit Iulian Rotariu, care a recunoscut că următoarea ţintă este o cursă de 520 de kilometri în Australia.

Distincţie pentru Iulian Rotariu

Pentru reuşita, ministerul Afacerilor Interne a decis să-i acorde o distincţie specială, Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru misiuni interaţionale, cu brevet, distincţie oferită tot în cursul zilei de astăzi, în cadrul unei ceremonii organizată la sediul ISU Botoşani şi la care au participat zeci de colegi pompieri. „Meseria de pompier este recunoscută şi apreciată în toată lumea. Mulţi m-au apreciat pentru acest loc II, însă au punctat de fiecare dată că sunt pompier, semn că această profesie se bucură de respect”, a mai spus Iulia Rotariu. De partea cealaltă, şeful ISU Botoşani, colonelul Mihail Cristian Amarandei, a subliniat că Iulian Rotariu a dovedit, dincolo de toate că, atunci când există ambiţie şi determinare, orice limită poate fi depăşită. „El poate fi un model pentru noi toţi. Iar dacă înainte mă mândream că sunt român, că sunt din Botoşani şi că lucrez la ISU, acum mă mândresc pentru faptul că sunt coleg cu Iulian Rotariu”, a spus şeful ISU Botoşani.

+0 -0
se încarcă...