Proiectul vizând realizarea Parcului Cornişa s-a încheiat. Zona de agrement se va deschide în curând

0
sdr

Cu câteva zile înainte de finalul acestui an, edilii au făcut un cadou mult aşteptat botoşănenilor. Astăzi a fost organizată conferinţa de închidere a proiectului Parc Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Acest proiect este unul dintre cele mai importante  implementate în ultimii ani, după cel care a vizat reabilitarea sistemului de termoficare şi realizare a unui nou CET.

„Un eveniment pe care nu numai noi cei din Primărie, constructorii și toți cei care s-au implicat îl așteptau de foarte multă vreme. Cu bine, cu rău, cu greutăți dar și cu multă muncă și abnegație acest proiect a fost dus la final. Un proiect pe care l-am gândit prin 2008, am semnat contractul de finanțare în 2011, ne-au trebuit șapte ani, nu ușori, să-l finalizăm, dar satisfacția noastră este că am dus acest proiect până la final”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a adăugat că Parcul Cornișa nu este cel mai mare proiect al Botoșaniului, dar este cel mai vizibil și cel mai profitabil pentru Primărie.

„Am gândit să creăm ceva în primul rând pentru locuitorii municipiului Botoșani, un loc care nu exista în Botoșani și să oferim un grad de satisfacție cetățenilor din municipiul Botoșani și nu numai. Să fie un proiect care să ne permită nouă ca în Botoșani să vină cât mai multă lume și sunt convins că se va întâmpla asta”, a afirmat Cătălin Flutur.

Perioada de implementare a proiectului a debutat pe 26 septembrie 2011.  Valoarea totală este de 82.645.457 lei, din care finanţare nerambursabilă FEDR 18.564.887 lei. Proiectul a urmărit extinderea structurii de agrement din municipiul Botoşani pin crearea Percului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa, în suprafaţă totală de 48,38 de hectare. Parcul Cornişa a rezultat ca o necesitate identificată la nivelul municipiului pentru a creşte atractivitatea oraşului la nivel zonal, regional şi naţional şi dezvoltarea ofertei de agrement şi animaţie, de mare atractivitate, prin crearea de parcuri tematice şi de divertisment.

Parcul include:

Spaţii interioare: bazin agrement adulţi, bazin agrement copii, bazin de înot contracurent, bazin hidromasaj, două bazine pentru hidromasaj, două tobogane interioare, saună finlandeză, grotă cu zăpadă, saună cu abur, biosaună, saună cu sare, solar orizontal şi vertical, camera de cromoterapie, masaj umed – uscat;

Spaţii exterioare : bazin olimpic, bazin de bălăceală pentru copii, tobogane cu apă şi bazin aterizare, plajă dotată cu măsuţe şi şezlonguri;

Patinoar artificial, perete escaladă;

Două terenuri de sport multifuncţionale, patru terenuri de tenis, vestiare;

Două locuri de joacă pentru copii, pe grupe de vârstă, 2 – 7 ani, 7 – 14 ani;

Amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 500 de persoane, cu dotările aferente;

Heleşteu cu o adâncime medie de 2,4 metri şi rău de rafting cu o lungime de 287 de metri;

Pistă tubing, zonă împădurită cu arbori şi arbuşti, cu o suprafaţă de 25,70 de hectare;

Alei pietonale echipate cu bănci, parcaje auto;

Prin proiect s-au creat 25 de locuri de muncă. În câteva zile vor fi deschise pentru public patinoarul acoperit şi terenurile de sport. Cel mai probabil, în cursul lunii ianuarie va fi deschisă şi partea de bazine interioare. Oficialii prezenţi astăzi la închiderea proiectului nu au anunţat o dată certă pentru deschidere.

sdr
dav
dig
sdr
dav
sdr
sdr
sdr
+0 -0
se încarcă...