spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTFlorin Egner, membru CA la Urban Serv - Nu ar fi probleme...

Florin Egner, membru CA la Urban Serv – Nu ar fi probleme dacă depozitul de la Stăuceni ar fi deschis permanent

Ieri s-a întrunit Consiliul de Administraţie al Urban Serv, unul dintre subiectele abordate fiind legate de activitatea de salubrizare derulată în preajma Crăciunului.

Florin Egner, membru în Consiliul de Administraţie, a explicat că de la an la an creşte cantitatea de deşeuri colectată în municipiu în preajma Crăciunului. Astfel, dacă pe 24  decembrie 2017 s-au strâns 110 tone de deşeuri din oraş, în acest an, în aceeaşi zi, cantitatea colectată a fost de 147 de tone.

„Pe 24 decembrie, angajaţii Urban Serv au lucrat până seara, în două schimburi prelungite, până când au putut să ducă deşeurile la Stăuceni. După aceea, au încărcat maşini şi au stat cu acestea pline. Am avut vreo trei puncte de colectare unde au venit cetăţeni cu maşini şi au descărcat gunoiul şi nu s-a mai putut intra cu tomberoanele goale. Am făcut fotografii ca să le dăm la Poliţia Locală. Mai mult, pe 25 decembrie a fost închis depozitul de la Stăuceni. Noi nu înţelegem de ce administratorul de la Stăuceni nu pune un om care să stea acolo să primească deşeuri, deoarece Urban Serv are capacitatea de a ridica gunoiul din oraş. Problema este că nu îl primesc cei de la Stăuceni. Nu ar fi probleme dacă depozitul de la Stăuceni ar fi deschis permanent”, a precizat Florin Egner.

Potrivit acestuia, muncitorii Urban Serv vor avea program normal pe 30 şi 31 decembrie. Pe 30 decembrie va fi deschis şi depozitul de la Stăuceni, însă nu şi pe 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Florin Egner a dat asigurări că nu vor mai fi probleme în privinţa salubrizării oraşului. „De Revelion va fi mai bine. I-am spus directorului general Simion Drelciuc că pe 31 decembrie vreau să meargă cu mine cu maşina pe la toate punctele de colectare a gunoiului, aşa cum am fost pe data de 25. Sunt multe lucruri de criticat, dar oamenii Urban Serv chiar sunt conştiincioşi”, a spus Florin Egner.

Începând cu ianuarie 2019, muncitorii Urban Serv vor avea la dispoziţie două utilaje noi achiziţionate în leasing, iar în vară unitatea va primi încă două compactoare noi, achiziţionate cu bani de la bugetul local.

Pentru a nu mai exista discuţii de genul „cetăţenii aruncă pungi cu deşeuri pe lângă containere” sau „muncitorii de la Urban Serv nu ridică şi deşeurile de lângă containere”, Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a propus ca la platformele de colectare a deşeurilor să fie montate camere de luat vederi.

 

 

 

Deja ai votat!

4 COMENTARII

  1. Cat tupeu si nerusinare. Tomberoanele sunt pline in cartierul meu pentru ca Urban Serv-ul vine din ani in pasti adunandu-se un morman de gunoi pe langa. Platim 13 lei de persoana la bloc, cu premize de a creste iar tariful, si e o bataie de joc al Urban Serv-ului. La Iasi tariful e de 8,90 lei si colectarea selectiva incepe a merge iar pubelele sunt ridicate si de 2-3 ori pe zi in zonele aglomerate, fiind curate zonele de colectare. Rusine sa va fie cata manipulare din partea unor „nascuti” directori care nu se mai satura de functii si parale. Monitorule! Tu ai foto reporteri carora nu le e greu sa faca un tur al orasului.

Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...