spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTMai mulți asistați social

Mai mulți asistați social

Numărul beneficiarilor de ajutor social a crescut în ultima perioadă. La finele lunii octombrie, numărul botoşănenilor care au primit această formă de ajutor de la stat era de 3.453, valoarea totală a ajutorului fiind de 924.428 de lei. Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, la sfârşitul lunii noiembrie, numărul asistaţilor social a crescut la 3.487, valoarea ajutorului fiind de 944.437 de lei.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018, valoarea ajutoarelor sociale acordate în judeţul Botoşani a fost de 11,072 de milioane de lei.

Potrivit reglementărilor legale, refuzul unui loc de muncă oferit, sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.

În octombrie au pierdut ajutorul de la stat 1.005 botoşăneni, numărul celor scoşi de la plată în noiembrie fiind de 985.

Venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei. Actul normativ care reglementează acest program este Legea privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare. Valoarea ajutorului pleacă de la 142 de lei pe lună şi poate depăşi o mie de lei, în cazul familiilor cu mulţi copii.

Potrivit acestei legi, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...