eighteen + 8 =

A password will be e-mailed to you.

Doliu în învăţământul botoşănean. Mihai Tironiac, fost profesor de fizică la Colegiul Național „AT Laurian”, a trecut la cele veşnice. Vestea plecării din această lume a celui care a fost un mare pedagog i-a întristat mult pe cei care l-au cunoscut şi apreciat.

„Lumină lină printre stele, celui care ne-a purtat anii noştri tineri printre ele! Odihnă veşnică poetului, filosofului şi profesorului de fizică Mihai Tironiac”, a transmis poeta Lidia Burduja, fostă elevă a regretatului profesor.

Şi scriitoarea Lucia Olaru Nenati s-a declarat mâhnită la aflarea acestei veşti triste.

„A fost un om cu adevărat superior, un profesor luminat care forma mințile elevilor întru deschidere intelectuală largă şi frumoasă. Aveam impresia că atunci când îl întâlneam avea să-mi meargă bine în acea zi. E o veste mai tristă decât pare la prima vedere, căci a dispărut mai mult decât un bătrân oarecare, a dispărut un principiu de viață sănătoasă, profundă, frumoasă care a format generațiilor de elevi nu numai nivelul de cunoștințe, ci si orizontul intelectual şi psihologic superior”, este mesajul Luciei Olaru Nenati.

Corpul neînsufleţit va fi depus astăzi la Biserica „Sfântul Spiridon”, iar înmormântarea va avea loc luni, ora 12.00, la Cimitirul Armenesc de lângă „Eternitatea”.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...