two × 2 =

A password will be e-mailed to you.

Edilii botoşăneni sunt decişi să facă ordine în cartierul Bucovina, unde unii cetăţeni obişnuiesc să lase pungile cu deşeuri menajere în coşurile stradale. „Am avut o acţiune punctuală pentru depistarea situaţiilor în care deşeurile au fost depozitate necontrolat pe strada Bucovina, astfel încât, cu sprijinul Poliţiei Locale, am constatat un număr de 18 încălcări ale prevederilor legale, sancţionate conform hotărârii de Consiliu Local”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului. Potrivit acestuia, au fost desfăşurate 23 de acţiuni de consiliere cetăţeni, asociaţii proprietari şi societăţi comerciale de către colegii de la Poliţia Locală şi 14 misiuni de recunoaştere, cu mijloacele specifice ale Poliţiei Locale, în urma cărora s-au dispus aceste sancţiuni, respectiv amenzi şi avertismente. „Situaţia a fost reclamată şi am dorit corectarea ei, pe strada Bucovina, într-un mod punctual, dar putem extinde această acţiune şi în altă perioadă şi pe alte zone din municipiul Botoşani, pentru că s-au confirmat cele relatate. O serie de cetăţeni depozitează necontrolat deşeurile menajere pe lângă coşurile stradale, care au o cu totul altă destinaţie”, a mai arătat Cosmin Andrei.

În conformitate cu prevederile hotărârii Consiliului Municipal privind stabilirea unor norme de gospodărire, înfrumuseţare, păstrare a ordinii şi curăţeniei în municipiul Botoşani, astfel de fapte se sancționează cu amendă cuprinsă între 400 şi 1000 lei. Potrivit reglementărilor aprobate de aleşii locali, este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public. Cetățenii, asociațiile de proprietari şi persoanele juridice au  obligația de a întreţine curățenia locuințelor, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora, fiind interzisă depozitarea pe spațiile comune a deşeurilor, sau a altor materiale. Este obligatorie menţinerea curăţeniei pe trotuare, zonele verzi, locurile de parcare rezervate, în jurul garajelor şi în zona unde se află containere pentru deşeuri.

Botoşănenii pot sesiza Poliţia Locală la numărul de telefon 0213.513100, atunci când constată că există persoane care lasă deşeurile menajere în coşurile stradale, sau pe lângă acestea.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...