3 × one =

A password will be e-mailed to you.

Unul dintre cei cinci botoşăneni de-o seamă cu România, sărbătoriţi anul trecut în campania Ministerului Afacerilor Interne „O viaţă cât un Centenar”, Lazăr Şufaru, din Hilişeu Crişan, comuna Hilişeu Horia, a trecut la cele veşnice.

Pe 23 februarie el ar fi împlinit 101 ani, însă drumul prin această lume s-a încheiat aici, fiind înmormântat astăzi, la capătul unei vieţi în care eroismul, cinstea, buna-cuviinţă şi respectul faţă de seamăn au fost coordonatele esenţiale. La funeraliile lui au participat şi primarul comunei Hilişeu Horia, Ioan Butnaru, dar şi reprezentanţi ai Prefecturii, care au depus o jerbă de flori şi au transmis familiei veteranului mesajul reprezentantului guvernului în teritoriu. „L-aţi avut aproape de dumneavoastră atâta timp şi l-aţi apreciat pentru înţelepciune şi dragostea pe care a împărţit-o tuturor. Regret plecarea domnului Şufaru, un om cu un caracter deosebit, erou al ţării, veteran de război. Dumnezeu să vă întărească, iar pe dumnealui să-l odihnească în rândul drepţilor”, a fost mesajul lui Dan Șlincu.

Printre cei care au participat la funeralii a fost şi fratele cel mic al centeranului, Gică Şufaru, care, la 97 de ani, a venit de la Iaşi să-l conducă pe ultimul drum pe Lazăr Şufaru. El este, de asemenea, veteran de război necombatant şi deţinut politic timp de 12 ani.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...