three × four =

A password will be e-mailed to you.

Un sac de făină. Acesta a fost mobilul crimei din comuna Cristineşti, de la sfârşitul lunii ianuarie, căreia i-a căzut victimă un octogenar din sat. După aproape trei săptămâni de căutări, principalul suspect a fost identificat de anchetatori, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 21 de ani. Miercuri, Alexandru Petru R. a fost ridicat cu mascaţii din poliţie, în urma unei operaţiuni care s-a derulat cu sprijinul poliţiştilor din trei judeţe. Asta pentru că între timp tânărul plecase la muncă în judeţul Cluj, împreună cu tatăl său.

În fapt, operaţiunea care a dus la capturarea lui a cuprins în total trei percheziţii domiciliare, în baza unor mandate emise de Tribunalul Botoşani. Descinderile au vizat locuinţele a trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 31 ani, două dintre acestea situate pe raza comunei Cristineşti, iar una în comuna Suharău. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri despre care există suspiciunea rezonabilă că au legătură cu crima. Astfel, în baza probatoriului administrat, anchetatorii au stabilit faptul că, în cursul zilei de 30 ianuarie, Alexandru Petru R. ar fi băut într-un bar din sat împreună cu un amic de-al său în vârstă de 20 de ani, după care au plecat cu un faeton spre casă.

Drumul trecea prin faţa locuinţei bătrânului în vârstă de 81 de ani, care locuia singur. Atunci Alexandru Petru R. şi-ar fi rugat amicul să oprească faetonul pe motiv că vrea să ia ceva de la vârstnic. Zis şi făcut, tânărul ieşind la scurt timp din casă cu un sac de făină. Doar că sacul cu pricina fusese furat, iar în urma lui a ieşit şi vârstnicul, care a început să-l ocărască. Atunci, tânărul a ripostat violent şi l-a luat la bătaie în curtea casei. Mai apoi l-a târât pe bătrân până în locuinţă, unde l-a dezbrăcat, convins fiind că octogenarul îşi ţine banii ascunşi în haine. A răscolit mai apoi şi printre lucruri şi când a văzut că nu găseşte nimic a început să-l lovească pe bătrân cu pumnii şi cu picioarele, crezând că-l va determina să spună unde ţine banii. Doar că în urma loviturilor primite, octogenarul a suferit mai multe leziuni, care au dus la deces.

Crimă descoperită a doua zi

Văzând că victima nu mai dă niciun semn de viaţă, tânărul a renunţat, a ieşit în drum şi a plecat cu amicul său. Crima a ieşit la iveală a doua zi, când vecinii au realizat că bătrânul, care locuia singur, nu mai ieşise din casă şi au mers să vadă dacă nu i s-a întâmplat ceva.

Când au intrat în locuinţă, aceştia au dat peste o imagine de coşmar, bărbatul fiind găsit fără viaţă, dezbrăcat, cu urme de violenţă pe tot corpul. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Botoşani, iar la faţa locului a ajuns o echipă operativă formată din criminalişti şi poliţiştii de la Investigaţii Criminale. Curtea bătrânului a fost verificată centimetru cu centimetru, la fel şi locuinţa, criminaliştii ridicând mai multe probe.

Cu toate acestea, informaţiile păreau să nu se lege. Prin urmare, anchetatorii au realizat un cerc de suspecţi şi au început audierile, zeci de persoane fiind chemate să dea declaraţii. Culmea este că printre cei care au fost audiaţi a fost şi Alexandru Petru R., care locuia în apropierea casei bătrânului, însă atunci a susţinut că nu ştie nimic.

Făptaş prins la Cluj

Din câte se pare, când a văzut vânzoleala din sat, tânărul a discutat cu amicul său să ţină totul sub tăcere. Încetul cu încetul, însă, procurorii au început să adune informaţii, care au dus spre Alexandru Petru R. Weekend-ul trecut, însă, principalul suspect a luat decizia să plece cu tatăl său la muncă în judeţul Cluj. Se angajase ca zilier la o societate şi lucra la săpat şanţuri. Depistat miercuri de poliţişti pe raza judeţului Cluj, el a fost escortat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în baza unui mandat de aducere, iar anchetatorii l-au reţinut pentru 24 de ore.

Ieri, tânărul a fost prezentat instanţei de judecată de la Tribunalul Botoşani, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile sub acuzaţiile de omor şi tâlhărie calificată, dar măsura a fost contestată la Curtea de Apel Suceava. Pentru a-l captura, poliţiştii botoşăneni au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale precum şi de al poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Suceava – Biroul de Analiză a Informaţiilor Botoşani.

Apreciază calitatea articolului

13 VOTURI - MEDIE: 3,92
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...