13 + eighteen =

A password will be e-mailed to you.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reluat, astăzi, licitaţia pentru stabilirea firmei care va executa lucrările de modernizare a drumului naţional DN 28B Botoşani – Târgu Frumos. Firmele interesate să participe la licitație trebuie să depună oferte până pe 22 aprilie, ora 15:00, iar pe 22 octombrie, ora 18:00, va trebui anunţat câştigătorul. Acesta este un termen orientativ, CNAIR putând solicita termene de prelungire a perioadei de evaluare, aşa cum s-a întâmplat de două ori la prima licitaţie, care apoi a fost anulată, pe motiv că ofertele primite erau neconforme.

În cel mai optimist caz, de pe 22 octombrie va începe să curgă timpul alocat proiectării, cinci luni, după care alte 24 de luni pentru execuţie. Astfel, în cel mai fericit caz, termenul de finalizare al investiţiei este martie 2022. Asta în cazul în care nu vor exista solicitări de prelungire a evaluării ofertelor şi contestaţii.

Suma alocată de CNAIR pentru această investiţie se ridică la 268,6 milioane de lei (peste 50 de milioane de euro), fără TVA. Cu aceşti bani se va face proiectarea drumului, dar şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 71,512 kilometri, dintre care 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani, iar investiţia mai cuprinde reabilitarea a opt poduri pe tot traseul şi construirea unuia nou.

Prima licitaţie a fost demarată în mai 2018 şi anulată pe 22 ianuarie în acest an.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 2,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...