7 − two =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Cazul şocant de la Manoleasa a ajuns şi în atenţia instituţiei Avocatului Poporului, care s-a sesizat din oficiu cu privire la situația fetiţei malnutrite, care a decedat în spital.

În vârstă de 12 ani, din Manoleasa, județul Botoșani, fetiţa a ajuns la spital cântărind numai 6 kilograme. „Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34, art. 49 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății, protecția copiilor și a tinerilor și protecția persoanelor cu handicap”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Copilul de 12 ani, din Manoleasa, a şocat personalul medical după ce a ajuns pe mâna medicilor de la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de urgenţă (SJA) malnutrit și deshidratat. Potrivit cadrelor medicale, acesta avea mai multe malformații și cântărea doar 6 kilograme. Medicii spun că greutatea normală la boala de care suferă ar fi trebuit să fie de aproape 20 kilograme.

Cazul a fost semnalat de medici și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, însă după câteva zile a decedat. După comunicarea decesului de către cadrele medicale, cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei. „Din păcate, copilul a decedat pe patul de spital. Noi am întocmit un raport, pe care l-am înaintat Poliţiei, urmând ca organele de anchetă să se pronunţe în acest caz”, a precizat Alexandru Colbu, directorul DGASPC Botoşani.

Reprezentanții DGASPC au admis, în momentul anchetei, că starea micuței a fost şi o consecinţă a unei neglijențe a instituțiilor Statului, care ar fi trebuit să monitorizeze îndeaproape evoluția ei. Aceştia au spus că minorul era în atenția celor de la Primărie și că toate rapoartele trimise către DGASPC nu au scos în evidență faptul că acest copil nu ar fi fost neglijat.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,25
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...