five − two =

A password will be e-mailed to you.

La ora 15:00, în Piaţa Revoluţiei, botoşănenii vor participa, timp de 15 minute, la o acţiune de protest a societăţii civile sub sloganul „Şi noi vrem autostrăzi!”. Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare şi este organizat de asociaţia civică „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, fiind o acţiune asumată oficial şi nu una spontană. Fiind vorba de Botoşani, organizatorii se referă nu doar la autostrăzi, ci şi la lipsa unei infrastructuri rutiere decente care să lege judeţul de restul ţării pentru a da acestei regiuni o şansă de dezvoltare. Este vorba de celebrul drum naţional DN 28B, Botoşani – Târgu Frumos, a cărui asfaltare trenează de ani de zile şi care nu va fi gata mai devreme de jumătatea anului 2022, iar în această perioadă DRDP Iaşi nu va interveni cu lucrări de întreţinere aşa cum a afirmat, la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, directorul regionalei de drumuri de la Iaşi, Ovidiu Laicu.

 

Lucru întrerupt pentru 15 minute

 

Pe de altă parte, mai multe firme botoşănene s-au raliat provocării lansate de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, cel care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi se vor opri timp de 15 minute la ora 15:00. Printre firmele care au anunţat că vor întrerupe lucrul sunt: Kit Electric, Voronskaya, La Strada, Microbuzul, Apetrans, Profi Izo.bek concernul danez JYSK, care are magazin şi în Botoşani, Uvertura Mall, Farmacia Rodica. De asemenea, taximetriştii de la O sută zece nu vor prelua nicio comandă în acel interval de timp. Şi grupul de firme Elsaco s-a raliat protestului.

La nivel naţional, zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că participă la protestul „România vrea autostrăzi” şi întrerup activitatea, în momentul în care omul de afaceri Ştefan Mandachi va inaugura, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” care construieşte un spital la Bucureşti, protestează, la ora 1:00, în faţa Ministerului de Finanţe. „Avem un metru de autostradă la Suceava şi avem şi SPITAL în Bucureşti” a scris Carmen Uscatu pe Facebook.

2.000 de oameni mor anual pe şoselele din România. Câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Noi tot înghiţim şi stăm tăcuţi. Dacă un angajat nu-şi ia leafa în ziua stabilită ce se întâmplă? Sau dacă firmele mele nu virează banii la stat pe data de 25 în fiecare lună? Dar cine răspunde că nu avem autostrăzi? Chiar că suntem luaţi de proşti”, a afirmat Ştefan Mandachi la iniţierea protestului.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...