five + fifteen =

A password will be e-mailed to you.

Vremea ne supune la şocuri termice foarte puternice. Ieri, la ora prânzului, la staţia meteo Botoşani se înregistrau 24ºC. În oraş în schimb, la ora 14:00, această temperatură a fost resimţită ca fiind de 26ºC. Temperatura înregistrată ieri, potrivit foreca.com, este un record pentru judeţul nostru de-a lungul istorie pe 18 martie, vechiul prag, de 21ºC, fiind înregistrat în urmă cu 30 de ani. De asemenea, temperatura s-a apropiat de maxima înregistrată vreodată la Botoşani în luna martie, respectiv 25ºC. Acea temperatură a fost atinsă în anul 1990. Potrivit meteorologilor, mormalul termic diurn al acestei perioade este situat înjurul a 15ºC.

La nivel naţional, cea mai mare temperatură s-a înregistrat în Sudul ţării, la Călăraşi, 27ºC.

De mâine, însă, vremea se răceşte accentuat, maximele urmând a coborî şi cu aproape 15ºC, astfel că marţi şi miercuri acestea vor oscila în jurul a 9ºC-10ºC, adică puţin peste nivelul temperaturii minime de luni. În cursul nopţii de miercuri minima va coborî chiar spre 2ºC. În paralel cu răcirea vremii, meteorologii prognozează pentru cele două zile ploi.

Aceste schimbări bruşte de temperatură afectează în special copiii, bătrânii şi persoanele bolnave. Potrivit specialiştilor, o diferenţă de doar patru grade într-un interval scurt de timp afectează organismul care are nevoie, în general, de 14 zile pentru a se adapta la schimbările de temperatură.

Vremea începe să se îndrepte de joi, când maximele vor urca spre 12ºC, iar minimele spre 6ºC. În acelaşi registru vor dansa temperaturile şi prima zi de weekend a săptămânii, pentru ca sâmbătă şi duminică să se încălzească şi mai mult, maximele urmând a atinge şi 16ºC.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 4,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...