nineteen + six =

A password will be e-mailed to you.

Doi tineri bănuiţi că au ucis în bătaie un octogenar din comuna Cristineşti, pentru un sac de făină, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Aflaţi în arest, cei doi suspecţi, Alexandru Petru R. şi Iulian Gabriel B., vor trebui să dea explicaţii în faţa magistraţilor pentru fapta comisă.

În baza probatoriului administrat, anchetatorii au stabilit faptul că, în cursul zilei de 30 ianuarie, Alexandru Petru R. şi amicul său ar fi băut într-un bar din sat, după care au plecat cu un faeton spre casă. Drumul trecea prin faţa locuinţei bătrânului în vârstă de 81 de ani, care locuia singur. Atunci Alexandru Petru R. şi-ar fi rugat amicul să oprească faetonul pe motiv că vrea să ia ceva de la vârstnic. Zis şi făcut, tânărul ieşind la scurt timp din casă cu un sac de făină. Doar că sacul cu pricina fusese furat, iar în urma lui a ieşit şi vârstnicul, care a început să-l ocărască. Atunci, tânărul a ripostat violent şi l-a luat la bătaie în curtea casei. Mai apoi l-a târât pe bătrân până în locuinţă, unde l-a dezbrăcat, convins fiind că octogenarul îşi ţine banii ascunşi în haine. A răscolit mai apoi şi printre lucruri şi când a văzut că nu găseşte nimic a început să-l lovească pe bătrân cu pumnii şi cu picioarele, crezând că-l va determina să spună unde ţine banii. Doar că în urma loviturilor primite, octogenarul a suferit mai multe leziuni, care au dus la deces. Văzând că victima nu mai dă niciun semn de viaţă, tânărul a renunţat, a ieşit în drum şi a plecat cu amicul său.

Crima a ieşit la iveală a doua zi, când vecinii au realizat că bătrânul, care locuia singur, nu mai ieşise din casă şi au mers să vadă dacă nu i s-a întâmplat ceva. Când au intrat în locuinţă, aceştia au dat peste o imagine de coşmar, bărbatul fiind găsit fără viaţă, dezbrăcat, cu urme de violenţă pe tot corpul. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, iar la faţa locului a ajuns o echipă operativă formată din criminalişti şi poliţiştii de la Investigaţii Criminale. Curtea bătrânului a fost verificată centimetru cu centimetru, la fel şi locuinţa, criminaliştii ridicând mai multe probe.

Anchetatorii au realizat un cerc de suspecţi şi au început audierile, zeci de persoane fiind chemate să dea declaraţii. Printre cei care au fost audiaţi a fost şi Alexandru Petru R., care locuia în apropierea casei bătrânului, însă atunci a susţinut că nu ştie nimic. Când a văzut vânzoleala din sat, tânărul a discutat cu amicul său să ţină totul sub tăcere, iar la scurt timp Alexandru Petru R. a decis să plece cu tatăl său la muncă în judeţul Cluj. Se angajase ca zilier la o societate şi lucra la săpat şanţuri. Depistat de poliţişti pe raza judeţului Cluj, el a fost escortat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în baza unui mandat de aducere, iar anchetatorii l-au reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul a fost prezentat instanţei de judecată de la Tribunalul Botoşani, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile sub acuzaţiile de omor şi tâlhărie calificată, iar după numai o zi procurorii au cerut şi arestarea lui Iulian Gabriel B.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...