seventeen + 17 =

A password will be e-mailed to you.

Preşedintele Sindicatului „Novo Legis” din cadrul Penitenciarului Botoşani s-a întâlnit vineri cu ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social care a avut loc la sediul Prefecturii.

Cu acest prilej, Ionel Dimitrovici a pus pe tapet problemele cu care se confruntă angajaţii din penitenciare şi a subliniat că anunțata suspendare a plății orelor suplimentare, neplata majorărilor pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, neasigurarea plății serviciilor turistice vor duce la agravarea situaţiei. Totodată, liderul Sindicatului „Novo Legis” a acuzat faptul că în sistemul penitenciar norma de hrană și de echipament nu poate fi actualizată, aşa cum se întâmplă în celelalte domenii. Situația alarmantă a ultrajelor, pe fondul lipsei de dotări și a legislației permisive, a fost un alt subiect abordat în timpul discuțiilor. Ionel Dimitrovici a punctat şi necesitatea finalizării unor acte normative uitate prin Parlamament, neadoptarea acestora afectând funcționarea sistemului penitenciar și drepturile angajaților din penitenciare. Ministrul Marius Budăi a promis că se va implica în soluționarea acestor probleme, „în măsura competențelor”, arătându-se dispus şi pentru o discuţie mai aprofundată.

Intervenţia lui Ionel Dimitrovici a venit în contextul în care Sindicatul “Novo Legis” din Penitenciarul Botoşani a anunţat deja că va sprijini toate acţiunile de protest organizate la nivel naţional de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. „Profităm de orice prilej pentru a promova drepturile şi interesele angajaţilor din penitenciare, la orice nivel”, a spus Ionel Dimitrovici, preşedintele Sindicatului „Novo Legis”.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 3,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...